RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Японец е олимпийският шампион в мъжкото фигурно пързаляне

Публикувано в: Зимни, Фигурно пързаляне
21:20, 14 фев 2014, Автор: , Преглеждания:271

hanyo2Юзуру Ханю е новият олимпийски шампион във фигурното пързяне при мъжете в Сочи, след като затвърди доброто си представяне от вчера. Втори остана Патрик Чен от Канада, а трети е казахстанеца Денис Тен.

19-годишният дебютант на Олимпийски игри Юзуру Ханю спечели златния медал, след като бе безупречен в кратката си програма и затвърди чудесното си представяне в Сочи с добра волна програма. Въпреки двете си падания Ханю заслужено оглави класирането със сбор от 280.09 точки.

Преди 4 години на домашната Олимпиада Патрик Чен остана извън стълбичката, но този път успя да се пребори за сребърното отличие с резултат от 275.62 точки. Голямата изненада обаче дойде от 20-годишния Денис Тен от Казахстан, който пребори конкуренцията на японците и Хавиер Фернандес за бронзовото отличие, като приключи с 255.10 точки.

Двукратния евро шампион Хавиер Фернандес не успя да издържи на напрежението още в краткия танц и ще трябва да почака още 4 години за Олимпийски медал, като завърши 4-ти, въпреки че нямаше сериозни грешки. Топ 6 се допълва от останалите представители на Япония Тацуке Машида и Дайсуке Такахаши.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации