RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Лавийени би световния рекорд на Бубка в зала

Публикувано в: Лека Атлетика
23:21, 15 фев 2014, Автор: , Преглеждания:221

renaud-lavillenie-est-l-homme-le-plus-haut-de-l-athletisme-photo-dr

Рено Лавийени подобри световният рекорд на Сергей Бубка в зала в овчарския скок на състезание в Донецк, Украйна, като постигна 6,16 метра.

Френският скачач пренаписа историята на почти 21-годишният рекорд на легендата в овчарския скок Сергей Бубка, като успя да го подобри в същия град, в който е поставен и пред погледа на шесткратния световен шампион.

Рено Лавийени стартира в надпреварата от 5,76м преди да стигне до заветните 6,16м, а след това пробва скок и на 6,21, но той се оказа неуспешен. Самият Бубка присъстваше в залата и бе първият, който стана да аплодира новият световен рекордьор. „Днес е велик ден, фантастично представяне на Лавийени. Много съм щастлив, че той го подобри в моя роден град, където аз постигнах 6,15м. Радвам се и се гордея с него, защото Рено е чудесен състезател и прекрасен пример за подражание.“ – заяви украинецът.

„Мисля, че ще ми отнеме известно време преди да се върна отново на земята, защото чувството е неописуемо – сподели Лавийени. – Това е толкова митичен световен рекорд, а аз успях да го подобря от първия опит и то без да докосна летвата. Наистина нямам думи, това е момент на който трябва просто да се насладя.“

Втори и трети в надпреварата се класираха състезателят на Великобритания Люк Кътс с 5,81м и бразилецът Тиаго да Силва, който пък постави нов рекорд на страната си в зала от 5.76м.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации