RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Дейвис и Уайт със заявка за златото при танците във фигурното

Публикувано в: Зимни, Фигурно пързаляне
21:06, 16 фев 2014, Автор: , Преглеждания:171

daviswhiteМерил Дейвис и Чарли Уайт от САЩ поведоха при танцовите двойки във фигурното пързаляне на Олимпиадата в Сочи, след изиграването на краткия танц, докато втори и трети са Теса Въртю/Скот Мойр (Канада) и руската двойка Елена Илиних и Никита Кацалапов.

Двукратните световни шампиони Мерил Дейвис и Чарли Уайт се представиха чудесно и получиха оценки от 78.89 точки, което е и нов световен рекорд за кратък танц. Техните най-големи съперници Теса Въртю и Скот Мойр ще се опитат да защитят титлата си от Ванкувър през 2010, като ще трябва да наваксат пасива си от 2.56 точки.

За радост на домакините Елена Илиних и Никита Кацалапов изиграха една чудесна програма и за момента заемат бронзовата позиция, докато първата руска двойка Екатерина Боброва и Дмитри Соловиев останаха едва 5-ти. За третото място ще се борят и двукратните първенци на Европа Натали Пешала и Фабиан Бурза от Франция, като те са 4-ти на едва 20 стотни от руснаците.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации