RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Холандките с инвазия на 1500м в бързите кънки

Публикувано в: Зимни
17:54, 16 фев 2014, Автор: , Преглеждания:57

Jorien-ter-Mors-NK-afstanden-2014-1500m-Sander

Представителките на Холандия тотално затвърдиха доминацията на „лалетата“ в бързото бягане с кънки в Сочи, след като заеха първите 4 места в състезанието на 1500м.

Надпреварата бе изключително интересна, като Йорин Тер Морс доминира над всички и грабна златния медал, като го подплати и с нов олимпийски рекорд от 1:53.51 минути. Втора на 58 стотни приключи фаворитката за титлата и вече олимпийска шампионка от Сочи Ирен Вюст. С бронзовото отличие е Лоте ван Бек, която бяга в последната серия и постигна време от 1:54.54 минути, като измести от стълбичката сънародничката си Марит Ленстра.

Благодарение и на тези три медала, Холандия вече има общо 13 отличия в бързите кънки, като 5 от тях са олимпийски титли. В общото класиране страната за момента е номер едно по медали с общо 17.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации