RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Шетил Янсруд с драматична титла в Супер Джи

Публикувано в: Зимни, Избрано, Ски
09:57, 16 фев 2014, Автор: , Преглеждания:108

Шетил Янсруд

Шетил Янсруд постигна най-големия успех в кариерата си, след като спечели златния медал в супергигантския слалом на Олимпиадата в Сочи.

28-годишният норвежец, който взе бронзовото отличие в спускането, направи много силно състезание днес и със стартов номер 21 даде най-доброто време, спирайки хронометрите на една минута и 18.14 секунди.

По този начин Янсруд заличи до известна степен лошото представяне на сънародника си Аксел Лунд Свиндал, който и днес разочарова феновете си, приключвайки на седма позиция.

Сребърният медал в Супер Джи сензационно бе завоюван от американеца Андрю Вайбрехт, който въпреки късния си номер 29 финишира на второ място с пасив от 30 стотни. По този начин роденият в Лейк Плесид скиор показа, че бронзът му в тази дисциплина от Игрите във Ванкувър 2010 въобще не е случаен.

Бронзовото отличие бе разделено на две, след като Ян Худец от Канада и Боде Милър от Щатите завършиха с еднакво време – на 53 стотни от победителя Янсруд. За Худец и Милър това е първи подиум в Сочи.

На само две стотни от третото място остана австриецът Отмар Щрийдингер, а на още пет зад него се нареди сънародникът му Макс Франц.

Никола Чонгаров се нареди на 40-а позиция, след като изостана с 4.45 секунди от времето на Янсруд. Вторият българин Георги Георгиев приключи 42-и, а пасивът му бе 4.58 секунди.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации