RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Германия победи Австрия в отборните скокове в Сочи

Публикувано в: Зимни, Ски Скокове
21:48, 17 фев 2014, Автор: , Преглеждания:55

germanyОтборът на Германия надделя над австрийският тим при мъжете в отборните ски-скокове на Олимпиадата в Сочи. Бронзови медалисти станаха състезателите на Япония.

Германците Андреас Ванк, Маринус Краус, Андреас Велингер и Зеверин Фройнд поведоха още след първия кръг и затвърдиха предимството си и във финала, като получиха общо 1041.1 точки. Тима на Австрия в състав Михаел Хайбьок, Томас Моргенщерн, Томас Дитхарт и Грегор Шлиренцауер приключи с 1038.4 точки, като интересното бе че Хайбьок, който бе много убедителен в квалификациите, скочи най-малко от съотборниците си.

Самураите от Япония – Рерухи Шимицу, Таку Такеучи, Дайки Ито и Нориаки Касай също имаха убедително представяне, но сбора им от 1038.4 точки се оказа достатъчен единствено за бронза. Извън стълбичката на 4-тата позиция остана Полша с двукратния олимпийски шампион Камил Щох. Домакините от Русия също вкусиха разочарованието, като техните представители завършиха 9-ти в първия кръг и останаха извън финала.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации