RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Дария Домрачьова с трета поредна титла в Сочи!!!

Публикувано в: Биатлон, Зимни, Избрано
18:08, 17 фев 2014, Автор: , Преглеждания:61

Дария Домрачьова

Дария Домрачьова продължи хегемонията си в женския биатлон на Олимпийските игри в Сочи, след като днес спечели трето поредно злато, този път в масовия старт на 12,5 километра.

Красивата представителка на Беларус, която взе титлите в преследването и индивидуалния старт, завърши на първо място, след като допусна само една грешка в четирите си стрелби – при последното посещение на прав. Домрачьова приключи състезанието за 35:25.6 минути и изпревари с цели 20,2 секунди Габриела Соукалова.

Чехкинята имаше реални шансове за златото, ако бе направила нула в последната си стрелба, но и тя завъртя една обиколка и по този начин се задоволи със сребърния медал, който е първи за нея в Сочи.

Тирил Екхоф защити честта на норвежкия дамски биатлон, след като успя да се пребори за бронзовото отличие. Талантливата скандинавка свали 19 мишени, а единствената и грешка дойде при второто посещение на огневия рубеж. Въпреки това Екхоф демонстрира страхотно ски-бягане и приключи на 27,3 секунди от Домрачьова.

Норвежката спечели бронза за сметка на германката Еви Захенбахер-Щеле, която даде 20 точни изстрела, но в крайна сметка остана без медал, приключвайки на секунда зад Екхоф. С 20 от 20 Тея Грегорин (Словения) и Моника Хойниш (Полша) допълниха първата шестица.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации