RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Норвегия с историческо злато в смесената щафета!

Публикувано в: Биатлон, Зимни, Избрано
18:05, 19 фев 2014, Автор: , Преглеждания:98

Емил Хегле Свендсен

Отборът на Норвегия спечели историческото първо състезание в смесената щафета на олимпийски игри, след като триумфираха по безапелационен начин в Сочи.

Квартетът на скандинавците – Тора Бергер, Тирил Екхоф, Оле Ейнар Бьорндален и Емил Хегле Свендсен, завърши надпреварата за един час и 9:17.0 минути, след като четиримата биатлонисти използваха само два допълнителни патрона. По този начин Бьорндален се превърна в най-титулуваният спортист на зимни игри, увеличавайки актива си на 13 медала и изравнявайки рекорда на Бьорн Дели от осем златни отличия.

Отборът на Чехия затвърди феноменалната си форма в Сочи, след като зае второ си място. Вероника Виткова, Габриела Соукалова, Ярослав Соукуп и Ондрей Моравец приключиха състезанието на 32,6 секунди от „викингите“, давайки седем допълнителни изстрела.

Бронзът бе спечелен от тима на Италия, който бе в състав Доротея Вийрер, Карин Оберхофер, Доминик Виндиш и Лукас Хофер. „Адзурите“ останаха на почти минута от Норвегия, след като допуснаха шест грешки на огневия рубеж, но не въртяха наказателни рундове.

Германия завърши на четвърто място, следвана от домакините от Русия и Словакия, а Франция този път разочарова и финишира на седма позиция.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации