RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Сани Жекова трогната от посрещането си в България

Публикувано в: Зимни, Избрано, Сноуборд
12:35, 19 фев 2014, Автор: , Преглеждания:232

Александра Жекова

Най-добрата ни сноубордистка Александра Жекова се завърна в България след участието си на Олимпийските игри в Сочи. Сани Жекова се представи най-добре от нашите успя да завърши на пето място във финала на сноубордкроса.

„Благодаря много, трогната съм от посрещането“, заяви Сани Жекова на летище „София“.

Жекова беше посрещната от спонсори, фенове и журналисти. Тя получи лъвче от Мая Георгиева, заместник-председател на Надзорния съвет на Първа инвестиционна банка, а наградата й ще бъде връчена идния вторник в центрлания офис на банката на булевард България в София. Фенклубът на Славия, както и граждани, затрупаха Сани със сувенири и цветя.

„В честната игра няма място за злоба. Защото всеки се бори за победата и влага много труд. Това е спортът, не знаеш кой ще спечели. Не мога да обвинявам някой, че и той се бори за победата. Но мисля, че това е една голяма победа за България, защото все пак съм на финал. Там са държави като Австрия и САЩ например, които влагат много повече средства в подготовката. За мене лично това е голям успех,“ заяви Жекова.

На въпрос как приема постъпката на италианската сноубордистка, която реално я лиши от медал Сани отвърна:

„Няма място за яд, защото това е резултатът ни от четири години труд. Цяла България и целия свят видя, че има смисъл да се борим. Надявам се оттук нататък да имам подкрепата на държавата, за да продължа напред. Италианката имаше грешна траектория и най-важното – ниска скорост, за да ме изпреварва. Но за мене това е грешка на младостта, на липсата й на опит и аз я разбирам. Не съм говорила с нея. Знам, че има сериозна контузия и се надявам, че бързо ще се върне на пистата“, обясни Жекова.

„Майка ми много се вълнуваше, преживяваше с мене всяко едно състезание или тренировка. По време на състезанията преди финала, също не беше лесно. Всяка серия беше трудна, защото имаше много сблъсъци, макар и леки. Те може би не са били видими за зрителите“, добави Сани.

Попитана кое е било най-доброто й спускане на цялата Олимпиада, Жекова отговори:

„Най-доброто каране, което съм правила, е на тренировка. Все не мога да го направя на състезание. Може би ми трябва време, за да се отпусна и да го покажа и там“, добави тя.

„След края на сезона ще направим равносметка. Първо ще имам почивка, а после ме чака новото ми предизвикателство в шоуто Денсинг старс. Това ще бъде тотално нова емоция за мене, но аз като състезател, ще играя само за победа. Ще бъде голямо изживяване, защото ще танцувам с професионалист. Имам малко време да се подготвя, ще се постарая“, завърши Жекова.

3 коментара

  1. Лина казва:

    Гордея се със Сани! Дано държавата я подрепи повече и успее да ни донесе златото след 4 години

  2. Санита казва:

    Истинска сладурана и много талантлива. Дано държавата сега й покаже, че се грижим за шампионите си както подобава, защото тя е шампион.

  3. Тошко казва:

    Момичето заслужава адмирации от всеки един българин! Показа на цял свят как една малка страна има големи таланти! Супер си Сани!

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации