RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Сани Жекова получи премия от 50 хиляди лева

Публикувано в: Зимни, Сноуборд
22:37, 25 фев 2014, Автор: , Преглеждания:110
Александра Жекова

снимка: БОК

Генералният спонсор на Българския олимпийски комитет (БОК) и спонсор на Александра Жекова – Първа инвестиционна банка, награди днес сноубордистката с извънредна премия от 50 хиляди лева за представянето ѝ в Сочи 2014.

На ХХII-ите зимни олимпийски игри Жекова зае пето място в сноубордкроса, като инцидент малко преди финала я лиши от сигурен медал. Чекът беше връчен лично от Васил Христов, изпълнителен директор на банката.

„Още през 2011 година бяхме убедени в потенциала на Александра Жекова да бъде истински шампион. Съгласно договора тя трябваше да получи премия за олимпийски медал в Сочи. Независимо от лошия късмет днес посрещаме Александра като истински медалист, защото тя наистина заслужаваше да се качи на почетната стълбичка в Сочи.

Тя накара цяла България да се гордее с нейното представяне, така че за нас тя е шампион и пример за подражание. Важно е младите хора в България да имат своите идоли и Жекова е един от тях. Надявам се, че следващия път и късметът ще бъде на нейна страна. Пожелавам й най-вече крепко здраве, много късмет и съм сигурен, че за нея тепърва предстоят още по-големи успехи“, й пожела Христов.

От своя страна родната звезда в сноуборда Александра Жекова с мъка сдържа сълзите си и изказа своята благодарност за дългогодишната подкрепа и оказаното й доверие. Жекова изрази своите благодарности и към Българската федерация по ски и всички свои почитатели в България.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации