RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Тодор Стойков влиза в пети клас на 125 СОУ „Проф. Боян Пенев“ в София

Публикувано в: Баскетбол, България, Любопитно
13:36, 26 фев 2014, Автор: , Преглеждания:165

Тодор СтойковОсвен голямо сърце за баскетбола, Тодор Стойков винаги е имал огромно сърце и за децата.

Доказателството за това може да бъде видяно от всеки желаещ утре – четвъртък (27 февруари), когато единственият български баскетболист, чиято фланелка с №15 наскоро официално бе закачена върху стената на залата на Лукойл Академик в Правец, влиза в час по физическо, съобщава сайтът на Лукойл.

36-годишният варненец ще бъде специален гост на учениците от 5-и „Ж“ клас на елитното столично 125 СОУ „Проф. Боян Пенев“ в кв. „Младост“-1.

В четвъртък (27 февруари) точно в 12:30 часа Тодор Стойков – човекът, който се отказа от баскетбола след 13 шампионски титли и 9 купи на България и над 19 000 отбелязани точки ще прекрачи прага на реновирания салон по физическо възпитание на гимназията с 57-годишна история и с близо 1300 ученици от първи до 12 клас.

Стойков ще открие салона и ще се срещне с петокласниците, водени от преподавателя Георги Георгиев.

Специален гост на събитието се очаква да бъде г-жа Йорданка Фандъкова – кмет на град София, подпомогнала финансово реновирането на спортния салон на децата от 125 СОУ. 125 СОУ „Проф. Боян Пенев“ се слави със спортните си възпитаници и високата спортна култура на своите ученици.

Випуск 2013 на гимназията бе и една от най-талантливите ни състезателки по борба – световната вицешампионка за девойки от София 2013 – Джанан Манолова.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации