RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Стойка Петрова и Симеон Чамов на финал за купа „Странджа“

Публикувано в: Бойни
23:46, 28 фев 2014, Автор: , Преглеждания:172

Стойка ПетроваСтойка Петрова се класира на финал в категория до 51 килограма при жените за купа „Странджа“, след като победи с категоричното 3:0 точки италианката Тери Гордини.

Тя ще бъде втората българка с битка за титлата в събота, след като в обедния сеанс Деница Елисеева се наложи също с 3:0 над Лилия Венгловская от Молдова в категория до 60 килограма. При мъжете български финалисти са трима – Симеон Чамов, Айрин Исметов и Тервел Пулев.

Петрова, четвъртфиналистка от Лондон 2012, не срещна особени трудности срещу италианката Гордини под аплодисментите на публиката в тренировъчната зала на „Арена Армеец“. Тя ще играе финал срещу Яна Бурим от Беларус, която победи с 2:1 точки представителката на Уелс – Ашли Брейс. Елисеева пък ще срещне китайката Ин Цзюнхуа в мача за титлата в събота.

Симеон Чамов, състезател от клуб ЦСКА, успя да се класира по безапелационен начин на финала в категория до 69 килограма, след като отстрани китаеца Вей Лю с 3:0 точки. Той ще играе в съботния финал срещу турчина Онур Шипал, който се наложи с 2:1 точки срещу грузинеца Квачатадзе Заал.

„Много съм щастлив, защото успях да победя много корав съперник. Проведох страхотна подготовка и се чувствам в супер форма“, заяви той.

Пътят на Радослав Панталеев към златните медали приключи след поражение с 1:2 точки от Карлос Гонгора от Еквадор в категория до 81 килограма. Александър Александров пък няма да защитава титлата си в категория до 52 килограма при мъжете, след като загуби с 2:3 точки от Мохамадпур Саяд от Иран.

След мача от българския щаб подадоха официална контестация срещу съдийството и изразиха разочарованието си от някои решения на главния арбитър от Беларус, който не е санкционирал опасни удари с глава на иранеца.

„Толкова ме е яд, че нямам думи. Иранецът през цялото време играеше нещо друго, но не и бокс. То не бяха падания по ринга, то не беше чудо. . . Не мога да повярвам, че съдията не му отправи официално предупреждение, след като му отправи над 10 забележки. Факт е обаче, че и аз не успях да покажа най-доброто от себе си“, каза разочарованият Александров след полуфинала.

В последния полуфинал с българско участие Петър Белберов отстъпи с 0:2 на Баходир Ялолов от Узбекистан в категория над 91 килограма. Българинът започна неубедително срещата и предостави инициативата на опонента си. Едва в третия рунд Белберов намери ритъма си и със серия от унищожителни удари вдигна феновете на крака, но така и не успя да достигне до нокаут.

„Тактиката ми не се оказа добра. Трябваше да го натисна още в началото на мача, а чак в третия рунд успях да намеря играта си. През първите два работата му с крака бе отлична, а аз изпитвах затруднения. След това бях много близо да го нокаутирам, но за съжаление не успях да го притисна достатъчно сериозно“, коментира след мача Белберов.

Полуфинали, вечерна сесия:

категория до 51 килограма, жени:
Яна Бурим (Беларус) – Ашли Брейс (Уелс) 2:1 точки
Стойка Петрова (България) – Тери Гордини (Италия) 3:0

категория до 75 килограма, жени:
Раду Флорина (Румъния) – Цян Ли (Китай) 0:3
Максин Ивон Кьолемей (Холандия) – Андреа Щрохмайер (Германия) 2:1

категория до 52 килограма, мъже:
Юн Чан (Китай) – Рони Беблик (Германия) 3:0
Александър Александров (България) – Мохамадпур Саяд (Иран) 2:3

категория до 60 килограма, мъже:
Ван Лунчжъ (Китай) – Анвар Юнусов (Таджикистан) 0:3
Дмитро Черняк (Украйна) – Сергей Красницкий (Русия) 1:2

категория до 69 килограма, мъже:
Симеон Чамов (България) – Вей Лю (Китай) 3:0
Квачатадзе Заал (Грузия) – Онур Шипал (Турция) 1:2

категория до 81 килограма, мъже:
Радослав Панталеев (България) – Карлос Гонгора (Еквадор) 1:2
Валентино Манфредония (Италия) – Павел Силягин (Русия) технически нокаут в третия рунд

категория над 91 килограма, мъже:
Баходир Ялолов (Узбекистан) – Петър Белберов (България) 2:0
Фрейзър Кларк (Англия) – Гуанмин Гу (Китай) 3:0

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации