RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Хюлия Велиева с две титли от Държавното по тенис

Публикувано в: БГ Тенис, Тенис
06:38, 1 мар 2014, Автор: , Преглеждания:114

Габриела Михайлов и Хюлия ВелиеваВодачката в схемата на Държавното лично първенство по тенис в зала Хюлия Велиева спечели титлата. На финала в столичната зала „София“ състезателката на ТК „НСА“ победи с 6:0, 6:1 третата в схемата Габриела Михайлова от ТА „Спорт палас“ (Сливен).

Велиева спечели първите осем гейма в мача, преди Михайлова да успее да вземе почетния си гейм. Срещата продължи малко повече от един час.

Финалистките бяха наградени от капитана за Купа „Дейвис“ Тодор Енев и главния съдия на турнира Антоанета Димитрова. Освен купите те получиха и самолетни билети (3 за шампионката и 2 за финалистката) за участие в турнири в Европа до избрана от тях дестинация през 2014 г.

Водачките в схемата Лютфия и Хюлия Велиеви спечелиха титлата на двойки, след като се наложиха над Габриела Михайлова и Виктория Очева с 6:1, 2:6, 10-3.

След разменени сетове в мача на двойките се стигна до дълъг тайбрек. В него Михайлова и Очева поведоха с 2:1 точки след два аса на Очева, но сестри Велиеви, които взеха титлата и през 2013 г., спечелиха следващите седем разигравания и взеха солиден аванс.

Финалистките бяха наградени от директора на турнира Николай Манчев и от главния съдия Антоанета Димитрова. Шампионките Велиеви получиха и самолетни билети за участие в турнири в Европа до избрана от тях дестинация през 2014 г.

източник: БФТ

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации