RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Яснруд зарадва Квитфел с победа в Супер Джи

Публикувано в: Зимни, Ски
22:40, 2 мар 2014, Автор: , Преглеждания:41

Шетил Янсруд (в средата) записа нова победа в КвитфелОлимпийският шампион Шетил Янсруд спечели супергиганския слалом от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в норвежкия зимен център Квитфел.

28-годишният Янсруд финишира за една минута и 31.39 секунди и записа третата си победа за Световната купа. Интересното е, че всичките му успехи са именно пред родна публика в Квитфиел.

Втори, с изоставане от 26 стотни, остана Патрик Кюнг от Швейцария. Олимпийският шампион в спускането Матиас Майер от Австрия се нареди трети на 33 стотни след Янсруд.

Четвърти на 44 стотни завърши друг норвежец – Аксел Лунд Свиндал, който спечели малката световна купа в супергиганския слалом и вече има втора за сезона след тази в спускането.

Свиндал увеличи и преднината си на върха в генералното класиране за сезона пред Марсел Хиршер от Австрия. Хиршер, който не участва в състезанията този уикенд, може да си върне първото място в класирането следващата седмица в Кранска гора (Словения), когаро предстоят гигански слалом и слалом.

Шест кръга преди края на сезона Свиндал има 1032 точки начело в генералното класиране, 77 точки пред Хиршер, който има 955. Трети е Алекси Пентюро от Франция е трети със 774 точки.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации