RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Георги Иванов с национален рекорд и пето място на Световното в Полша

Публикувано в: Лека Атлетика
02:32, 8 мар 2014, Автор: , Преглеждания:45

Георги ИвановБългарският гюлетласкач Георги Иванов направи най-добрия резултат в своята кариера на Световното първенство по лека атлетика зала в полския град Сопот.

В третия си опит от финала Иванов записа 21.02 метра, с което подобри националния рекорд в дисциплината. Предишното върхово постижение отново бе поставено отново него, а това стана през миналия месец в Добрич и бе по-малко с точно 20 сантиметра.

С този резултат Иванов зае пето място в класирането. Шампион стана Райън Уайтинг от САЩ с постижение – 22.05 метра, а втори е германецът Давид Шорд с 21.79.

Четвърти завърши двукратният олимпийски шампион от Пекин 2008 и Лондон 2012 Томаш Майевски от Полша с лично постижение за годината от 21.04 метра. Бронза грабна новозеландецът Томаш Уолш, който постави и рекорд на Австралия и Океания.

Състезанието на Георги Иванов започна с фаул, след което при втория си опит той постигна 20.08 м. Последва най-добрият му опит – 21.02, който го изкачи на трето място. След това обаче Майевски измести нашият атлет, а след това същото стори и Уолш.

В последните си три опита Георги Иванов направи три фаула и така остана пети. Той обаче се превърна в първият ни представител във финал на Световно първенство в зала и то при дебюта си. Нещо, което направи и на открито през лятото.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации