RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Краси Анев 17-и на преследването в Поклюка, Шипулин с победа

Публикувано в: Биатлон, Зимни
13:15, 8 мар 2014, Автор: , Преглеждания:58

Антон Шипулин

Антон Шипулин спечели пета победа в кариерата си за Световната купа по биатлон, след като триумфира в преследването на 12,5 километра в словенския зимен център Поклюка.

Руснакът направи страхотно състезание и завърши със само един пропуск, преодолявайки дистанцията за 31,02,8 минути. За представителя на Сборная това е първи успех през този сезон и първа победа от почти 14 месеца насам.

Шведът Бьорн Фери, който спечели спринта в четвъртък, отново бе на висота, но този път се задоволи с поддържащата роля, заемайки втората позиция с пасив от 8,6 секунди и 18 свалени мишени на огневия рубеж.

40-годишната легенда от Норвегия Оле Ейнар Бьорндален, който обяви, че ще продължи кариерата си още две години, приключи надпреварата на почетната стълбичка, финиширайки трети с изоставане от 27,4 секунди и два пропуска в стрелбата.

Дмитри Малишко от Русия приключи на четвърта позиция с три грешки, а в топ 6 попаднаха още Доминик Ландертингер (Австрия) с един пропуск и Яков Фак (Словения) с 18 точни изстрела.

Българинът Красимир Анев също се представи отлично и се изкачи с едно място до 17-ото. Краси записа четири грешки и приключи на малко повече от две минути от Шипулин. С 18-ата си позиция в спринта и днешното силно преследване, Анев има големи шансове да попадне и в утрешния масов старт на 15 километра.

Вторият ни представител Владимир Илиев свали 12 мишени и приключи на 50-о място.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации