RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Домрачьова спечели спринта в Осло

Публикувано в: Биатлон, Зимни
17:11, 20 мар 2014, Автор: , Преглеждания:41

Даря Домрачьова

Трикратната олимпийска шампионка от Сочи 2014 Даря Домрачова от Беларус спечели последния спринт на 7.5 км от календара на Световната купа по биатлон в норвежкия зимен център Холменколен.

Състезателката от Беларус, която наложи тотална доминация при жените на изминалите Зимни Олимпийски игри, попречи на спиращата със спорта след края на сезона Тора Бергер (Норвегия) да се изкачи на първото място в последния спринт в кариерата си.

Домрачова измина дистанцията за 22:18.8 минути и въпреки че сбърка веднъж в стрелбата, финишира с 10.7 секунди по-добро време от скандинавката, която беше перфектна на огневия рубеж.

Изненадващо на трета позиция завърши американката Сюзън Дънкли на 33 секунди от победителката след 10 повалени мишени. Тя се пребори за първия си подиум в кариерата с една от най-опитните рускини Олга Вилюхина, останала на 4-та позиция след неуспешен финален спринт.

Второто място на Бергер ѝ позволи да съкрати изоставането си от лидерката в Световната купа Кайса Макарайнен, която е със 799 точки и все още води с 21 пункта на норвежката. Домрачова е трета със 710.

От българките Емилия Йорданова (България) се класира на 73-о място с 2 грешки в стрелбата и време 25:34,3 минути. Десислава Стоянова е на 85-о място с 3 грешки в стрелбата и време 26:37,5 минути. Дафинка Коева пък зае предпоследното, 93-о място с 6 грешки в стрелбата.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации