RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Матей Казийски подписва с Верона!

Публикувано в: Волейбол, Избрано
13:04, 20 мар 2014, Автор: , Преглеждания:137

Матей Казийски

Матей Казийски е все по-близо до завръщане в Италия. Бившата звезда на България съвсем скоро ще подпише договор с Верона.

Това ще се случи по време на Финалната четворка в Шампионската лига в Анкара. В момента Казийски играе в турския Халкбанк, чийто треньор е Радостин Стойчев.

След повече от десетгодишна съвместна работа Стойчев и Казийски ще се разделят. Двамата тръгнаха заедно от Славия, минаха през Динамо Москва и Тренто, а накрая се озоваха в Халкбанк, след като президентът на Тренто Диего Мосна сви бюджета. Сега обаче пътищата на двамата са на път да се разделят, съобщава „Меридиан Мач“.

Освен Матей Казийски с Верона договор ще подпише и Османи Хуанторена.

Според информацията Матей ще получи 1,5 милиона евро за един сезон. Това е почти 50% повече от сумата, която взима в Анкара. Защо този път Стойчев няма да върви в пакет с Казийски?

Треньор на Верона в момента е легендата на италианския волейбол Андреа Джани и за Стойчев няма място. За Радостин съществуваше вариант да поеме към Русия, но на този етап нито един отбор не е афиширал намерение да смени треньора си.

Сигурно обаче е, че Стойчев ще напусне Анкара след края на сезона, дори и да спечели Шампионската лига. Причината е, че бюджетът ще бъде драстично намален след хвърлените огромни суми за треньор и волейболисти за настоящия сезон.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации