RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Кузмина триумфира на преследването в Холменколен

Публикувано в: Биатлон, Зимни
14:46, 22 мар 2014, Автор: , Преглеждания:48

Анастасия Кузмина

Анастасия Кузмина спечели четвърта победа в кариерата си в Световната купа, след като триумфира в преследването на десет километра в норвежкия зимен център Холменколен.

Състезаващата се за Словакия рускиня бе едва шеста в спринта в четвъртък, но днес допусна само две грешки в стрелбата си и стигна до втория си успех за сезона с време от 30,29,1 минути.

Норвежката звезда Тора Бергер направи четири пропуска на огневия рубеж и отново завърши втора в Осло, приключвайки на 41,8 секунди от Кузмина.

До подиума стигна и Олга Вилухина, която свали 18 мишени, но по-бавното и ски-бягане и коства второто място. Рускинята излезе втора след последната стрелба, но бе изпреварена от Бергер и финишира на 54 секунди от победителката.

Кайса Макарайнен направи феноменален скок и от 23-а позиция се придвижи до четвъртото място с изоставане от 58,4 секунди и само два неточни изстрела.

Даря Домрачьова бе начело след първите две стрелни на „легнал“, но след това направи цели шест пропуска на „прав“ и това я срина до петата позиция.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации