RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Ники Михайлов аут до края на сезона

Публикувано в: Българи в чужбина, Футбол Свят
16:58, 22 мар 2014, Автор: , Преглеждания:46

Николай Михайлов

Сезонът за българския национал Николай Михайлов приключи, след като стана ясно, че той ще се възстановява поне два месеца от травма.

Стражът на Верона се лекува от седмица в елитна клиника в Мюнхен заради контузия, получена на тренировка след лошо падане и удар във врата.

Вследствие на това се е възпалил шиен прешлен и шефовете на италианския клуб са потърсили лечение при считания за най-добрия спортен лекар в Европа – д-р Ханс-Вилхелм Мюлер-Волфарт, който е дългогодишен шеф на медицинския екип на Байерн.

„Много неприятна история се получи заради едно подхлъзване“, заяви Михайлов за вестник „Труд“ от баварската столица.

„Контузията е на деликатно място и изисква много точна преценка. Д-р Мюлер-Волфарт се ангажира с моя случай и препоръча по-дълго лечение от около два месеца“, добави националът.

„На практика това означава край на сезона за мен, но при моя статут във Верона това реално няма значение. За мен сега най-важно е да не бързам с лечението и така да избегна рисковете, защото шийните прешлени са опасна зона. Започнахме лечението с инжекции, а от няколко дни активно действат физиотерапевтите. Според лекарите най-трудното е минало.

Следващата седмица ще продължа по програма с процедури в България, а после се връщам във Верона. Наистина много „отрицателни полюси“ ме удариха напоследък. Но това е част от играта. Не съм отчаян. Вярвам, че сегашната ми контузия ще е последното лошо в този кошмарен за мен сезон“, каза още вратарят.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации