RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Ястжебски изтръгна бронзовите медали в Шампионската лига след 3:1 над Зенит

Публикувано в: Волейбол
16:29, 23 мар 2014, Автор: , Преглеждания:52
Снимка: CEV

Снимка: CEV

Полският Ястжебски Венгел спечели бронзовите медали в Шампионската лига, след като победи руския гранд Зенит Казан с 3:1 (25:21, 20:25, 25:17, 25:23) гейма в двубоя за трето и четвърто място, игран този следобед в Анкара.

Поляците тръгнаха ударно в мача, дръпвайки с 8:2. Възпитаниците на Владимир Алекно отговориха веднага и стопиха комфортния пасив до около 2-3 точки, но така и не успяха да противодействат на полския тим. До края интрига нямаше, а Ястжебски без особени затруднения затвори гейма с 25:21, повеждайки с 1:0.

Във втория гейм волейболистите на Зенит реагираха като ужилени и поеха контрола над мача още от самото начало, поддържайки в своя полза стабилен аванс. Последва размяна на ролите, като този път поляците така и не успяха да реагират. С категорично 25:20, руския гранд сложи точка на частта за равенство в двубоя 1:1.

Третата част мина в познатия сценарий от първия гейм, като отново играчите на Ястжебски се наложиха с убедителна преднина през целия гейм. Интрига отново липсваше, а поляците прибавиха и този гейм в актива си с комфортното 25:17 и поведоха за втори път в срещата за 2:1.

Четвъртият гейм бе най-равностойният и оспорван до момента, като и двата отбора си разменяха впечатляващи лекции на всички елементи. Резултатът се движеше точка за точка, като нито един от съперниците не позволяваше на другия да се откъсне с повече от три пункта. Момчетата на Владимир Алекно имаха своите шансове и бяха близо до обрат, но в крайна сметка полския тим се наложи с великолепни изяви, като сложи край на гейма и мача с минималното 25:23 за успеха с 3:1 гейма, завоювайки бронзовите медали за първи път в своята история.

Топреализатор на двубоя стана Михал Лашко, който заби страхотните 25 пункта за успеха на своя тим.

Оставете коментар

Автор

Зорница Георгиева

Подобни публикации