RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Чонгаров с победа в първия слалом за купа „Пирин“

Публикувано в: Зимни, Ски
16:16, 29 мар 2014, Автор: , Преглеждания:37

Никола ЧонгаровСъстезателят на ”Ледени ангели” Никола Чонгаров спечели първия слалом за купа „Пирин” от календара на ФИС с общо време от 1:38,22 минути.

Състезанието се проведе на писта „Томба” в Банско при отлична организация от БФСки и „ЮЛЕН. Участие при мъжете взеха 70 скиори от България, Белгия, Словения, Хърватия, Словакия, Сърбия, Македония, Азербайджан, Грузия, Унгария, Корея и САЩ. Сред гостите от чужбина бе и Далибор Самсал (Хърватия), който на олимпиадата в Сочи зае 18-о място в слалома. Днес Самсал стартира с №1, но завърши 4-и, на 0,83 секунди от победителя Чонгаров.

Отлично състезание направи днес младия и талантлив Алберт Попов (Мотен). 16-годишният алпиец бе водач след първия манш, но в крайна сметка остана втори, като изостана от Чонгаров само на 0,37 секунди. Трети е Матей Флат (Слвк) на 0,74 от първия.

При дамите участваха 10 алпийки от България и Румъния. Първа е Мария Киркова (ЮЛЕН) с 1:47,50 минути. Втора на 1,22 секунди е нейната съотбоъничка Вера Асенова, а трета с 1:56,74 минути е Даяна Симеонова (Боровец).

На 30-и март на писта „Томба” ще се проведе и втория слалом за купа „Пирин”, който също е от календара на ФИС.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации