RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Олимпиакос с оферта за Анисе

Публикувано в: Ботев Пловдив, Футбол България
11:05, 30 мар 2014, Автор: , Преглеждания:47

Абел Анисе

Шампионът на Гърция Олимпиакос е в нап­реднали преговори за един от основните играча на Ботев (Пловдив). Става дума за халфа Абел Анисе, съобщава „Меридиан Мач“.

Грандът от южната ни съседка търси по­вишаване на класата в халфовата си ли­ния и се е спрял на мадагаскареца като сравнително евтин на фона на някои от нас­тоящите звезди в състава и качествен вариант. Естествено гърците ще трябва да извадят солидна сума за трансферните пра­ва на основната фи­гура в схемата на „жълто-черните“, тъй като контрактът на Анисе с „канарче­тата“ е до 30 юни 2015 година.

„Меридиан Мач“ научи, че от пловдив­ския клуб ще поискат минимум 500 000 евро за играча си. Анисе освен всичко е и един от голмайсто­рите на Ботев. Той има 10 гола и три асистенции в 27-те мача, в които е участ­вал от началото на сезона. Треньорът Станимир Стоилов постоянно сменя позициите на Анисе за­ради ротациите в опитите си да наложи по-голямо разнообра­зие в игровите схеми, които използва. Малгашът играе навсякъ­де в халфовата линия, а може да бъде из­ползван и като цент­рален нападател. Анисе, който проби в „А“ група с екипа на Черноморец, няма мениджър и сам пре­говаря за сделката с Олимпиакос. Извест­ната у нас Мадам Ба отговаряше за футбо­листа, но след скан­дал при трансфера му от ЦСКА в Ботев халфът се отказа от услугите й.

След престоя си в Бургас Абел Анисе премина при „черве­ните“, без да се пла­ща трансферна сума за него, но БФС спря правата му за 6 месе­ца. След това обаче той набързо се нало­жи като основен фут­болист и на „Българ­ска армия“. През ми­налото лято Стани­мир Стоилов и шефо­вете му на Колежа се възползваха от нераз­бориите покрай смя­ната на властта в „червения“ клуб и ус­пяха да отмъкнат един от най-класните играчи в нашето пър­венство. Очаква се в днешното гостуване на Лудогорец Анисе да действа на позици­ята на атакуващ халф и да е най-близо до нападателя Феребори Доре.

От Ботев преди ня­колко дни намекнаха, че в клуба има офер­та за техен футбо­лист, но все още не разкриват никакви подробности. „Жълто-черните“ обаче ве­че реализираха една много успешна сдел­ка. Още през есента те се договориха с немския Майнц 05 за Тодор Неделев. В касата на клуба влязоха 2,3 милиона евро за правата на младия та­лант, който вече е част и от национал­ния отбор на Бълга­рия.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации