RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Новият стадион в София ще е с ложи апартаменти

Публикувано в: Славия, Футбол България
10:30, 2 апр 2014, Автор: , Преглеждания:105

Славия

Десетки суперлуксозни ложи „скайбокс“ са предвидени на новия стадион в София на мястото на арената на „Славия“. ВИП местата са повече апартаменти. Те са отделни помещения с минибар, кетъринг, удобства, монитори и тоалетни, а пред стъклата им са разположени допълнителни, отделени от останалите трибуни, места.

Ложите ще струват скъпо и ще се продават с пакетни цени за година или две на заможни запалянковци или фирми. Един скайбокс ще е за около 10-12 човека, пише „Труд“.

Луксозната услуга е част от проекта на германската компания IFS за арената. Строежът в „Овча купел“ трябва да започне в края на 2014-а. До седмица ще бъдат факт договорите на компанията с „белия“ клуб и БФС, които ще ползват 33-хилядния стадион заедно.

След контрактите предстоят стъпки по конкурса за изпълнител на проекта. Със сигурност съоръжението ще се строи от чуждестранна фирма, която има опит със стадиони. Такава у нас няма. Подизпълнител ще е българска компания.

На стадиона на „Майнц 05″, чиито проект поне като идея копират германците за софийската арена, има 34 такива скайбокс ложи. Цената им е между 70 и 180 хиляди евро за сезон.
Продажбата на апартаментите ложи е основен източник на приходи за инвеститора в проекта.

Други такива ще са договорите за именуване на стадиона по подобие на спортната зала „Арена Армеец“. В случая обаче има идея за това футболната арена да е с две имена – едно, когато „Славия“ играе на него, а друго – когато се ползва от националния тим.

На новото съоръжение се чака да играят и други родни тимове, чиито стадиони не покриват изискванията за евротурнирите. Планира се там да са и финалите за Купата на България. С това би трябвало да има достатъчно мачове, за да е финансово рентабилно построяването и поддръжката на стадиона.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации