RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Иван Джиджев: Не сме уволнявали Александров и Палийски

Публикувано в: Ботев Пловдив, Футбол България
16:31, 6 апр 2014, Автор: , Преглеждания:88

Александър АлександровНовият президент на Ботев (Пловдив) Иван Джиджев даде пояснение покрай раздялата с клуба на досегашния спортен директор Александър Александров и промяната в длъжността на Ангел Палийски, който бе изпълнителен директор.

„Има промени, но нещата не стоят точно по този начин“, заяви Джиджев в ефира на NEWS7. „Г-н Александров беше подал оставката си още на 20-ти март. Миналата седмица обсъдихме оставката му и стигнахме до решението, че в момента е по-добре тя да бъде приета – решението е взаимно, той не е уволнен, просто аз приех неговата оставка и той няма да изпълнява тази позиция.

Ние му дадохме висока оценка за усилията до момента и за приноса му към клуба. Имаме причина да смятаме, че в следващите месеци, за да успокояваме атмосферата, ще действаме по такъв начин.

Г-н Палийски не е уволнен, той е член на съвета на директорите. Преценихме, че е по-добре в следващите месеци аз да изпълнявам функциите на изпълнителен директор. Той ще остане да изпълнява основните си функции, свързани с инвестиционната дейност на клуба и връзката с местната власт в Пловдив.

С тези промени се стремим да оптимизираме работата в клуба, изобщо не е свързана с работата на Палийски.

По принцип няма логика да се правят промени, ако всичко е съвършено. Фактът, че извършваме тези промени, означава, че търсим допълнителни решения в клуба. Решенията се взимат съвместно, коментирахме с г-н Василиев за тези проблеми, той е наясно с тях. Нормално е, когато има нов проект с ново ръководство, да се освободят някои фигури.

Разбира се, съобразяваме се с мнението на феновете, но има напрежение по различни оси. Нямаме конкретни решения, анализираме възможности за промени, всички те са в посока по-добро използване на потенциала на клуба – от материална база до феновете.

Нямаме решение за нов спортен директор. Допускам, че до края на сезона няма да има човек на тази позиция, но още не е ясно.

Оставката на старши треньора я коментирахме заедно с него преди две седмици, няма промяна в позицията ни – резултатите засега са добри, искаме да са още по-добри и да постигнем целта си за този сезон.

Надявам се да спечелим Купата, не ни е фикс идея, но виждаме, че имаме сериозни шансове да го направим.

Строежът на стадиона върви с много проблеми, но пловдивската общественост е доста търпелива, но живущите наоколо имат проблеми – надявам се те да бъдат решени и да продължим по план.

По същество БК Левски и Ботев нямат много разлика – бюджетиране и отношение със спортно-техническия състав няма разлика. Просто Ботев като проект е много по-мащабен и предизвикателството е много по-голямо. Предимство е, че Мъри не е толкова емоционален като Тити Папазов и с него се работи по-лесно“, каза накрая Джиджев.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации