RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

“Левски” връща асове в състава

Публикувано в: Левски, Футбол България
11:02, 12 апр 2014, Автор: , Преглеждания:32
Кевин Брю

Кевин Брю

“Левски” няма да слага край на внедряването на юноши сред титулярите, но ще спре пренебрежението към скъпоплатени чужденци. Очаква се още в съботното дерби с “Литекс” на “Аспарухов” да се завърнат звездички, пише „Труд“.

Особено в мача с “Лудогорец” (0:2) в сряда пролича уникална ситуация, тенденциозна или не. От петима футболисти със заплати над 10 000 евро двама останаха извън групата, а други трима – на пейката, без да влязат на терена.

Създаде се впечатление, че “Левски” не използва играчи, които не показват класа, адекватна на възнагражденията им. Или “Богаташите – вън!”

В същото време в Разград започна 18-годишният Стивън Петков, който за първи път излезе титуляр.

Сега се очаква в стартовия състав да се завърнат Рафаел Бастош, Дъстли Мюлдер и Кевин Бру. Остава висящо положението на Цветан Генков и Ларсен Туре, който иска да си ходи. Най-вероятно следващия сезон “Левски” ще е без двамата.

“Герена” дори ядоса… Мавриций. Островитяните срещат Мавритания в събота в квалификация за Купата на Африка. “Левски” обаче не пусна Бру да играе за Мавриций.

“Беше доста трудно да сглобим състава, щеше да е по-интересно, ако Бру беше в отбора”, каза селекционерът Акбар Пател.

Санкции обаче принудиха “Левски” да спре Кевин, който редовно е освиркван на “Герена” при всяко докосване до топката..

“Сините” продължиха пролетната тъмна серия във всеки мач да излизат без наказани. За дербито ще отсъстват Борислав Цонев, Аймен Белаяид и Владимир Гаджев, който ще изтърпява санкция и срещу ЦСКА. Няма ги и четирима контузени.

“Левски” се върна към практиката да няма пресконференция преди мач. Суеверието е страшна сила във футбола и… може би властва и на “Герена”. Преди трите поредни победи нямаше брифинги. Треньорът Елин Топузаков говори ден преди мача с “Лудогорец” и последва загуба…

След дълго мълчание по съдийската тема “Левски” пусна становище с упреци към реферски решения в ред мачове. “Герена” възнамерява да не търпят и нататък. При следваща серия гафове управата мисли да се мине към настояване съответният арбитър да не свири повече “сини” мачове.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации