RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Започнахме с победа на Световното по бокс за младежи

Публикувано в: Бойни
16:31, 15 апр 2014, Автор: , Преглеждания:29

Световно първенство по боксБългария записа първата си победа на световното първенство по бокс за младежи, което се провежда в столичната зала „Арена Армеец”.

Спечели я Душко Благовестов в категория до 56 кг, след като победи по точки датчанина Фредерик Йенсен и в следващия кръг ще играе с победителя от мача между Енри Етимот Нигерия и Антон Рудой от Беларус, съобщава сайтът на БФБ.

„Като първи мач бях доста скован. Играл съм с далеч по-класни съперници – руснаци, украинци, но сега бях малко притеснен – все пак пред родна публика и първи излязох от нашите. Не получих силни удари от датчанина, но той доста се бореше и това ме измори повече. Сега ще мога вече да са успокоя, че дадох добър старт на отбора и да заиграя по-добре. Дошъл съм за златния медал”, коментира 17-годишният варненец, който е сребърен медалист от европейското в София през 2012 г., но в по-долната категория до 52 кг.

Той бе бурно подкрепян от всички свои съотборници в националния тим, които опънаха българския трибагреник на трибуните и не спряха да скандират „Душко” и „България”. От другата страна на ринга пък указания даваше президентът на федерацията Красимир Инински, който подскачаше при всеки успешен удар на Благовестов.

България няма други участници днес на световното, а утре на ринга за първите си срещи ще се качат Кристиян Дойчев (64 кг) и Роберт Чамасанян (69 кг).

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации