RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Трета българска победа на Световното по бокс

Публикувано в: Бойни
22:10, 16 апр 2014, Автор: , Преглеждания:40
Роберт Чамасанян

снимка: bgboxing.org

Българските боксьори постигнаха трета победа на световното първенство за младежи, което се провежда в зала „Арена Ареемц” в София. В кат. до 69 кг пловдивчанинът Роберт Чамасанян победи с единодушно решение на тримата съдии иранеца Яздан Ахмади в среща от първия кръг, съобщава БФБ.

Двубоят започна вихрена и за двамата боксьори с размяна на бързи удари. В първия рунд обаче иранецът имаше превъзходство, като получи повече точки при двама от съдиите. Във втория рунд българкото момче успя да нанесе доста сериозни удари и да спечели частта. Въпреки че напусна ринга с разкървавен нос, Чамасанян го направи като победител при това с пълно превъзходство в съдийските отсъждания.

„Бях доста притеснен по време на мача да не запиша първа загуба за България и затова не ми се получи много мача. Радостен съм, че спечелих и съм сигурен, че в следващите двубои ще се представя по-добре”, коментира Чамасанян.

Следващият съперник на българина на 19 април ще е Омани Уел от Алжир, който почиваше в първия кръг.

Чамасанян записа третата победа за българския отбор на световното, след като преди него това сториха Душко Благовестов (56 кг) и Кристиян Дойчев (64).

Утре българите ще имат най-масовото присъствие от началото на състезанието, като на ринга ще се качат петима наши представители.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации