RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Младежите загубиха от Испания

Публикувано в: Волейбол
11:59, 22 апр 2014, Автор: , Преглеждания:33

България загуби от Испания

Младежите на България записаха първа загуба в приятелските двубои, които са част от подготовката им за Европейската квалификация. Националният ни отбор отстъпи на връстниците си от Испания с 1:3 гейма.

Младите български лъвове загубиха първия сет с 22:25. Волейболистите от Пиринейския полуостров не позволиха лидерството да им бъде отнето и във втория гейм от тази приятелска среща. Испанците успяха да затворят тази част в своя полза при резултат 25:23.

В третия гейм младите волейболисти от България показаха, че няма да оставят своите съперници да контролират играта. Момчетата на ст.треньора Николай Желязков спечелиха този сет с убедителна 7-точкова разлика в своя полза за 25-17.

Испанските младежи обаче успяха да вземат четвъртия сет при резултат 25-21 и с това да затворят мача в своя полза за 3:1.

Двете треньорски ръководства обаче се разбраха да се изиграе и пети, допълнителен гейм, който да продължи до 25 точки. В този сет българите се наложиха с резултат 25:23.

Ст.треньорът на България Николай Желязков отново не използва титулярна шестица, а продължи да прави различни ротации по време на целия мач с цел изясняване на състава. Желязков направи това и по време на втората контролна среща срещу отбора на Белгия, когато българите спечелиха с 3:2.

Днес, 22-ри април, ще се състои и последната проверка за младежкия ни тим преди Европейската квалификация. Младите български лъвове отново ще срещнат отбора на Испания в столичната зала „Христо Ботев”. След тази среща испанците заминават за Румъния, където ще се проведе турнирът за тяхната Европейска квалификация.

България пък ще приеме своите съперници от Англия, Холандия и Гърция в края на тази седмица (25-27 април) в опит за спечелване на директна европейска квота.

Пресцентър БФВ

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации