RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Супер Бобо: Казах си, че ще оставя ръката си да играе, докато не спечеля титлата!

Публикувано в: Волейбол
22:26, 6 май 2014, Автор: , Преглеждания:91

76tgh
Боян Йорданов за втори пореден сезон имаше основна заслуга за спечелването на титлата в Гърция със своя тим Олимпиакос. По-рано през сезона Супер Бобо и съотборниците му грабнаха и Купата на страната, като по този начин записаха „златен дубъл“
.

Гръцкият специализиран волейболен сайт Greekvolley.com публикува обширно интервю с българина, в което той говори за травмата си в рамото, приключилия вече сезон, титлата и Олимпиакос.

На фона на успехите обаче, левичарят от два месеца е измъчван от сериозна травма. От финала за Купата на страната Боян е с разкъсано сухожилие над 50% в лявото рамо. Въпреки това, той издържа 9 мача, 4 от които завършиха с тайбрек. Боян не е от хората, които ще поставят здравето си като приоритет и изобщо не се замисли нито за момент и спечели „най-сладката и все още най-трудна титла” в кариерата си.

„След като лекарите ми казаха за увреждането на рамото ми не си и помислих дори за миг да оставя отбора. Това би било по-трагично и от моята контузия. Казах си, че ще вдигна ръката си и ще я оставя да играе, докато не спечеля титлата.“, споделя Боян.

Откога те измъчва тази травма?

- Получих я във финала за Купата на Гърция. Разкъсването на сухожилието е над 50%. През цялото време си мислех, че ще се вдигне класата на тима след всяка точка и взех решение да направя тази стъпка.

Заради Олимпиакос и съотборниците си пренебрегна дори здравето си…

- Всеки знае какво означава за мен Олимпиакос. Направих го заради отбора, съотборниците ми, треньора и целия щаб. Това е най-трудният ми сезон досега. Разбира се, това не означава, че миналата година е било лесно.  Тази година исках да остана на върха, защото през миналата спечелих първата си титла.

ÅÈÍÉÊÏÓ ÁËÅÎÁÍÄÑÏÕÐÏËÇÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ (3ïò ÔÅËÉÊÏÓ VOLLEYLEAGUE 2013-2014)Срещу кой отбор ти беше най-трудно?

- Имам уважение към всички отбори. Загубихме три пъти от Кифисиас, с който играхме на финала за Купата на Гърция. Но най-трудно ни беше срещу Финикас в плейофите, защото стигнахме до пети мач, който в крайна сметка спечелихме.

Асът на Олимпиакос сподели и какви мисли са му минали в съзнанието в деня на третия двубой от финалите: „Няма да ми повярваш, но имам чувството, че всичко, което изживявам в момента съм го преживял и преди, докато само съм си мечтаел за това. От вчера си мисля как преди 10 години бях в Левски и играхме срещу Олимпиакос. Още от тогава си мечтаех да изживея тези моменти и успехи с Олимпиакос. Играл съм и в Панатинайкос („вечния“ съперник на Олимпиакос), но е трябвало да дойда тук, за да се сбъдне всичко, за което съм си мечтал.

А какви са плановете ти за следващия сезон?  

- На първо място ми е трудно да напусна Гърция. Имам чувството,  че съм у дома си. Обичам да съм тук и Олимпиакос ми предлага всичко – успехи, признание и сигурност на работното място. Ако всичко върви добре, нямам причина да си тръгна.

Не ти ли се иска да играеш в Русия, Италия, Полша?

- Разбира се, че е в съзнанието ми всичко това, но докато съм тук нямам причина да търся късмета си другаде.

Къде си ходил на почивка в Гърция?

- Ако ти кажа, че все още не съм ходил на почивка в Гърция, ще ми повярваш ли? Гръцките празници са мечта за мен и съм чувал много за тях. Бих посетил Миконос и Крит.

ÃËÅÍÔÉ ÏÌÁÄÁÓ ÔÏÕ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÕ ÃÉÁ ÔÇÍ ÊÁÔÁÊÔÇÓÇ ÔÏÕ ÐÑÙÔÁÈËÇÌÁÔÏÓ 2013-2014

Кой съотборник ще вземеш със себе си на почивка, или ако играеш в Русия например?

- Това е труден въпрос. Много добре се разбирам с всички мои съотборници и в това е тайната на нашия успех. Но ако настояваш да посоча едно име, бих избрал Костас Христофиделис (капитанът на „червените“) за почивка и нападател в Русия. Той е много добър спортист и страхотен човек.

Кога ще се разбере окончателно дали се нуждаеш от операцията на рамото?

- В следващите дни ще имам прегледи при двама водещи лекари от Италия и Франция, а след това ще се реши дали имам нужда от операция, или ще се възстановя след лечение. Все пак ако се наложи операция тя ще бъде в Гърция.

На кого ще посветиш титлата?

- Посвещавам я на себе си и съотборниците си, защото направихме много лични жертви. Посвещавам я също и на целия щаб, който се грижи за нас и феновете, които вярват в нашите възможности и нашата стойност.

Източник: Greekvolley.com

Оставете коментар

Автор

Зорница Георгиева

Подобни публикации