RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Звездата на европейската гимнастика пристигна в София

Публикувано в: Гимнастика
16:27, 11 май 2014, Автор: , Преглеждания:39

Алия Мустафина

Днес продължават да пристигат участничките в Европейското първенство по спортна гимнастика за жени. Между тях бе и звездата на световната гимнастика – олимпийската, световна и европейска шампионка Алия Мустафина, която спечели 1 златен, 1 сребърен и 2 бронзови медала на Игрите в Лондон и стана най-успешно представилата се европейка на Олимпиадата.

„Много се радваме, че в София е слънчево и е по-топло, отколкото в Москва, откъдето пристигаме. Настроени сме за битка и ще се постараем да се представим като един силен и сплотен отбор. Все още не знам на колко уреда ще играя, това ще решат треньорите, но мисля, че ще се състезавам минимум на два от тях“, обясни Мустафина.

Сънародничката на Мустафина, Ана Павлова, двойна бронзова медалистка от Олимпиадата в Атина 2004, а също и участничка в Пекин 2008, отскоро се състезава за Азербайджан и започна силно с победа на смесена успоредка в турнира от Световната купа в Хърватия, който се проведе в края на април.

Мишел Бутар, водач на френския отбор изрази надежда, че момичетата и девойките ще се борят да спечелят поне 3 медалите на шампионата.

„Много хубаво би било, ако девойките ни се качат на почетната стълбичка в отборното класиране. Надяваме се също на индивидуален медал на уредите и при тях, и при жените. Ние имаме специалистки на отделните уреди, но тъй като тук най-важно е отборното класиране, не всички от тях успяха да се преборят за място в състава“, коментира Бутар.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации