RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Лацио отмъква талант на Литекс

Публикувано в: Избрано, Футбол България
10:29, 30 май 2014, Автор: , Преглеждания:45
Кирил Десподов

снимка: pfclitex.com

Поредният млад футболист на Литекс може да премине в силен европейски тим. Става въпрос за 17-годишния нападател Кирил Десподов, който е желан от Лацио. Това обаче може да разпали сериозна война, пише „Тема Спорт“.

Причината е, че Десподов няма 18 години и римските „орли“ ще се опитат да го измъкнат без пари. Тази възможност съвсем не е по вкуса на благодетеля на „оранжевите“ Гриша Ганчев.

Той вече е направил постъпки да стопира трансфера, като е провел разговори с играча и баща му. Реално обаче Литекс няма как да противодейства и не може да направи нищо, тъй като нападателят още не е навършил пълнолетие и може да избяга във всеки един клуб.

От Лацио вече са разговаряли с играча и баща му. Това е станало по време на елитната юношеска квалификация до 19 години в Сливен и Стара Загора. Представител на римляните е на турнира и е успял да осъществи контакт.

Интересното е, че наскоро Десподов без знанието на Литекс е бил на проби във Фулъм. Това е вбесило страшно много ръководството на ловчанлии. Интерес към играча преди година имаше и от Манчестър Сити.

17-годишният талант бе открит за Академията на Литекс от нейния административен координатор и мениджър Стефан Яръмов. През пролетта при Миодраг Йешич Десподов направи няколко силни мача.

Той дебютира за Литекс в елита на 15 години и 7 месеца през май 2012-а при Христо Стоичков.

Оставете коментар

Автор

Тема Спорт

Подобни публикации