RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Георги Вангелов ще се бори за титлата при мъжете

Публикувано в: Борба
16:43, 1 юни 2014, Автор: , Преглеждания:65

Георги Вангелов

Младият Георги Вангелов, който наскоро донесе победа за отбора на света в Ню Йорк, направи силно представяне и на държавния шампионат за мъже по свободна борба в Бургас.

Състезателят на ЦСКА записа три победи с технически туш – над Христо Георгиев (11:0), Хасан Хасанов (11:0) и Кристиян Йорданов (10:0), като на четвъртфинала надделя и над Крум Чучуров, бронзов медалист от Евро 2010 за юноши, с 4:1. Така за титлата по-късно днес световният вицешампион за юноши от 2011-а ще излезе срещу Мехмед Фераим.

След провала на европейското във Вантаа (Финландия) през април Владимир Дубов също се върна с успех на тепиха. Вторият от мондиала и първенството на континента през миналата година е на финал в кат. до 61 кг след две победи с технически туш – над Георги Цанев (10:0) и Стоян Илиев (12:2), а на полуфинала съперникът му Георги Георгиев не излезе.

В отсъствието на Кирил Терзиев в кат. до 74 кг титлата ще си оспорват бронзовият медалист от Евро 2014 за мъже Мирослав Киров и Иван Деливерски. Киров бе повече от убедителен – прегази с технически туш Пламен Киров (10:0) и Пламен Дончев (16:6), а на полуфинала тушира и Хасан Молла. Деливерски пък записа на сметката си три категорчни победи – над Петър Богданов (10:0), Христо Христов (10:0) и Мехмед Гази (10:4)

При тежките до 125 кг Любен Илиев победи на старта бившия национал Божидар Бояджиев с 10:0, а след това със същия резултат срази Калоян Колев и Пейчо Бинбелов. Така за златото Илиев ще спори с Атанас Дончев.

Част от националите ни не излязоха на тепиха заради травми. Наскоро Радослав Великов претърпя операция на коляното, а носителят на златния пояс на „Дан Колов“ Леонид Базан още лекува контузия на ръката заради която пропусна и европейското във Вантаа. След почти едногодишна пауза, в която се подложи на операция на коляно, тренировки възобнови Михаил Ганев, но той все още не е във върхова форма.

Следват финалистите:
57 кг Мехмед Фераим (НСА-Академик) – Георги Вангелов (ЦСКА)

61 кг Владимир Дубов (Славия-2009) – Стефан Иванов (НСА-Академик)

65 кг Владимир Готишан (Руен) – Бойчо Бойчев (НСА-Академик)

70 кг Георги Златов (Славия-2009) – Николай Куртев (Руен)

74 кг Мирослав Киров (Стара Загора) -Иван Деливерски (Локомотив Пд)

86 кг Мирослав Гешев (Локомотив Пд) – Георги Средков (Локомотив Пд)

97 кг Светослав Люцканов (Добрич) – Драгомир Стойчев (Севлиево)

125 кг Атанас Дончев (Севлиево) – Любен Илиев (ЦСКА)

Оставете коментар

Подобни публикации