RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Варна и Ботевград варианти за домакинство на ЕвроВолей 2015

Публикувано в: Волейбол, Избрано
14:59, 17 юни 2014, Автор: , Преглеждания:93

Арена Армеец

София, Милано и Торино са трите града, които със сигурност ще приемат мачове от Евро 2015 по волейбол за мъже. Шампионатът на Стария континент ще се проведе между 9 и 18 октомври следващата година.

Вариантите за втори град-домакин на двубои от българска страна са Варна и Ботевград, информира БТА.

„Дадохме сериозен старт на подготовката за Евро 2015. То е твърде важно за волейбола. Вече натрупахме опит в организацията на подобни шампионати. За ремонта на залата във Варна навлязоха процедури, които може да попречат на проекта. Може да се изчака до ноември, а окончателната инспекция ще се проведе по-късно. Надявам се варненци да се оправят.

Другият вариант е Ботевград. Новата зала там е одобрена“, заяви президентът на БФВолейбол Данчо Лазаров. Организацията на европейското първенство по волейбол ще струва на България и Италия общо между 3.5 и 3.7 милиона евро.

В „Арена Армеец“ ще се играят мачовете от предварителна група „А“ на шампионата, на която водач ще бъде българският отбор. Финалите, които ще разпределят медалите от Евро 2015 също ще се проведат в столичната зала.

Италия ще бъде водач на група „В“, а мачовете ще се играят в Милано. Двубоите от група „С“ ще се проведат във Варна или Ботевград, а първият поставен отбор е Русия. Срещите от група „D“ са насрочени за Торино.

„Италия и България са две нации с опит във волейбола. Могат да се справят с организацията на големи първенства и да промотират играта. Пожелавам си успешно сътрудничество. Първоначалният вариант беше София и Варна да бъдат домакини на мачовете от българска страна.

Варна е популярна в Европа с волейболната си публика“, заяви Александър Боричич, вицепрезидент на европейската конфедерация по волейбол и председател на Координационния комитет за Евро 2015 към CEV, посочва БТА.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации