RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Кубрат Пулев: Кличко вече го гони параноята

Публикувано в: Бойни
14:57, 27 юни 2014, Автор: , Преглеждания:85

Кубрат Пулев

Кубрат Пулев за първи път се срещна очи в очи с  Владимир Кличко преди мача им за световните титли в тежка категория в  Хамбург на 6 септември. Двамата дадоха съвместна пресконференция в  Хамбург, на която си размениха остри реплики, тъй като Кличко отказа да  дава извънсъстезателни допинг проби и обяви, че ще бъде тестван само  след мача. Кобрата разбираемо не е съгласен с това. „7 дни спорт“ се  свърза с Пулев, който коментира спора между двамата, както и  последвалите нападки от страна на Кличко.

- Стигна се до размяна на реплики между теб и Кличко на пресконференцията. Какво точно се случи?

- Аз не съм човек, който може да седи и да търпи да си говорим само  глупости. Не съм лаладжия и не ходя само да разтягам локуми. Просто  исках да постигнем някакво разбиране, за което смятам, че съм напълно  прав. Стана въпрос за допинг контрола. Аз се подлагам и съм на  разположение за допинг проверка по всяко време. Такъв ми е и договорът с  австрийската антидопингова агенция (НАДА), която ме задължава за всеки  един ден за 3 месеца напред аз да напиша къде съм. Във всеки ден трябва  да има по 1 час, в който да съм на разположение за проверка. Даже преди 2  седмици ми взимаха проба, взеха ми кръв и урина. Проверяват ме  постоянно, по всяко време и съм на разположение през цялата ми  подготовка. А на Кличко така му е подписан договорът, че да дава проба  само след мача. През другото време си прави каквото си пожелае. Поставих  този въпрос на пресконференцията. Той стана да говори, аз го прекъснах,  а след това станаха диалози. Той ме пита: „Нямаш ли уважение и няма ли  да ме изслушаш?“, а аз му казах, че просто искам отговор на въпроса си.

- Той ти е казал, ако не искаш да се боксираш, да си стоиш вкъщи.

- Да, но аз му казах, че съм готов веднага да започнем да се боксираме.  Но той си замълча. Обясняват, че и Александър Поветкин е повдигал темата  за допинга. Но аз нямам нищо общо с Поветкин. Те се опитват да размиват  нещата. Исках кратко и ясно да каже „да“ или „не“ за допинг контрола.  Мениджърът му Бернд Бьонте и още един човек от екипа му започнаха да  увъртат, казаха всякакви неща. Но аз им казах: „Кажете кратко и ясно  какво правим“. Правилата са за всички, спортът е бокс, един от  най-хубавите и най-мъжките спортове в света. Защо трябва да опорочаваме  всичко по този начин? Каквото е за мен, това трябва да е и за него! Това  го казах и пред журналистите в Германия. А от екипа на Кличко започнаха  да говорят как те са спечелили търга за организиране на мача. Бьонте  каза директно, че ако бяхме спечелили ние, тогава можеше да казваме  подобни неща. И аз избухнах и му казах, че вече явно е така, че в бокса,  който има повече пари, той определя всичко. Явно трябва да разбирам, че  понеже ние нямаме толкова пари, трябва да давам допинг тестове по всяко  време, а той може да не дава изобщо. Това ли е спортът? Това не е  истинска война, не трябва да си правим долни номера, трябва да се  придържаме към същността на бокса. Тези неща им ги казах, прекъсвах ги,  защото говореха глупости. Повечето журналисти на пресконференцията бяха  подбрани от екипа на Кличко, случайни почти нямаше. Няколко журналисти  се опитаха да прекъснат разговора, да сменят темата, но прекъснах и тях,  защото исках да се даде отговор на въпроса, който ме интересува. Това  беше най-важното в случая, другото всичко са някакви придатъци.

- Пред руските медии Кличко казва, че с тези приказки едва ли не се опитваш да се измъкнеш от мача.

- Няма такова нещо. И пред неговата телевизия RTL казах, че съм готов на  момента да се бия с него. Ще се бия с него дори и да си остане така  въпросът с допинг контрола. Ще се бия с него и пак ще го бия. Това няма  да ме спре. Едно око гледа, има Господ и той ще прецени кой ще спечели.

– Другото, което е казал Кличко, е, че не ти си ги мислиш тези неща, а от тима ти Зауерланд те карат да ги говориш.

- Кале Зауерланд не дойде на пресконференцията, от което аз се  изненадах. Сами можете да си представите какъв синхрон има между нас. Аз  отидох с треньора и с мои приятели. Една дума не съм коментирал по тази  тема, дори с треньора ми. Просто това дойде на момента и така стана.  Радвам се, че Кличко го гони параноята и си мисли, че всичко това се  коментира. Още един път ме подценява.

- Какви са ти притесненията за допинга?

- Просто искам всичко да е чисто и ясно, по правилата. Но той не иска да  спази същия допинг контрол като моя. Да може да го проверяват по всяко  време, както е при мен. Мен ме проверяват по ресторанти, по учреждения,  навсякъде, влизам в тоалетната и давам проба на момента. Отначало и аз  не бях съгласен, защото това си е тормоз донякъде, обсебване, нямаш  свобода. Може ли да пиша всеки път къде съм? Но това е големият спорт и  всичко това е правилно и така трябва да бъде. А не световният шампион да  го проверяват два пъти в годината, и то след мачове. През другото време  може да си прави абсолютно каквото си поиска. Така се връщаме 30 години  назад. Ние, българите, не сме такива балами, че да се връзваме на тези  игри. Знаем добре как стават нещата и ние можем. Но въпросът е всичко да  бъде точно, коректно, чисто и прозрачно. Да се придържаме към спорта  все пак. А не на ринга да излизат киборги, защото това не е спорт.

Оставете коментар

Автор

7 дни спорт

Подобни публикации