RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Младежите загубиха от Сърбия, но ще играят Файнъл 4 в Турция

Публикувано в: Баскетбол, България
23:50, 27 юни 2014, Автор: , Преглеждания:32

Крис Минков

Националният отбор на България за младежи до 20 години допусна второ поредно поражение в групата си на приятелския турнир в Турция. Днес нашите срещнаха тима на Сърбия и отстъпиха с резултат 83-86.

Най-резултатен за нашите стана Александър Везенков с 27 точки, като хвана и 7 борби. Денислав Вутев също се включи на ниво с 20 точки, а Крис Минков завърши с 9 и 5 асистенции. За сърбите с 24 точки и 9 борби е Никола Янкович е с 23 и 11 Марко Теич.

България остана с 1 победа и 2 загуби в групата си, но се класира за полуфиналите, след като Полша загуби от Германия с 64-66 и така между трите отбора се получи въртележка. В нея с най-добри показатели са нашите – +13 точки, след това е Полша с +2 и Германия с минус 15.

В същото време националният отбор на България за юноши (18) допусна второ поражения от връстниците си от Гърция. След като вчера нашите отстъпиха с 39 точки, сега те паднаха с 25 – 48-73.

Това бяха първите две проверки на отбора, който е воден от Людмил Хаджисотиров с консултант Росен Барчовски. Тимът се завръща в България, където ще продължи подготовката си и ще гледа към следващите контроли. Юношите се подготвят за Европейското първенство в дивизия В, което е в София от 24 юли до 3 август.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации