RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Уругвайската федерация прикрила още пет ухапвания на Суарес

Публикувано в: Англия, Мондиал 2014, Футбол Свят
16:52, 29 юни 2014, Автор: , Преглеждания:142

Луис Суарес

Футболната асоциация на Уругвай е скрила пет случая на ухапване на хора от Луис Суарес, съобщава БГНЕС.

По-рано тази седмица нападателят на Ливърпул и Уругвай беше наказан с четири месеца забрана за футболна дейност и беше дисквалифициран за девет мача, след като ухапа защитника на Италия Джорджо Киелини.

Освен случая с Киелини са известни още два подобни инцидента със Суарес. През 2010-а, докато играеше за Аякс, уругваецът ухапа Отман Бакал от ПСВ Айндховен, а през 2013 като играч на Ливърпул, Суарес атакува Бранислав Иванович от Челси.

Оказва се, че по време на разследването на дисциплинарната комисия на ФИФА, футболната асоциация на Уругвай се е опитала да прикрие още пет случая на ухапани играчи. Всички те са се случили в периода 2003-2006 г., когато нападателят е играл за Насионал Монтевидео.

„Когато решаваха наказанието, ФИФА взе предвид само случая с Киелини и още два случая, но те знаят и за още пет инцидента. Има хора, които са се свързали с ФИФА и са разказали подробности. Те са разказали, че уругвайската федерация се е опитала да скрие случаите“, пишат медиите във Великобритания, цитирани от БГНЕС.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации