RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

България без петима титуляри срещу Русия

Публикувано в: Волейбол
14:47, 4 юли 2014, Автор: , Преглеждания:127

Найден Найденов

Петима титуляри със сигурност няма да играят в предстоящите мачове от Световната лига по волейбол между България и Русия в София в събота и неделя. Николай Николов, Виктор Йосифов, Тодор Скримов са контузени, а Теодор Салпаров и Тодор Алексиев са получили почивка и на тяхно място ще играят млади състезатели с по-малко опит.

„Проведохме няколко разговора. Надявам се тези, които ще играят, да покажат по-голямо желание. Имаме пет промени в състава. Николай Николов, Виктор Йосифов и Тодор Скримов трябва да се лекуват. Дано да се възстановят за световното първенство. Теодор Салпаров и Тодор Алексиев излизат в почивка. Повечето от тежестта падна върху тях. Важно е те да си починат и да възстановят своето психическо равновесие. Трябва да си починат възможно повече. Ще се даде шанс на младите да придобият самочувствие. Ще получат шанс да играят срещу най-силния отбор“, заяви временният треньор на националния отбор Найден Найденов.

„Миналата година бяхме четвърти на европейското първенство и в Световната лига. Времето през последните две години определено не е загубено. Този сезон започнахме с две загуби, някои състезатели бяха контузени, други се нуждаеха от по-дълга почивка. Самочувствието на отбора се разклати и това даде отражение върху всички. Има и спадове. Сега вече няма какво да губим. Мачовете са без значение за нас. Смятам, че младите ще се представят добре. Ще бъдат освободени психически и може да се представят достойно. Може само да спечелим от тези мачове. За съжаление не очаквам залата да бъде пълна. Не може винаги да побеждаваме. Отборът трябва да бъде подкрепян от публиката. Ако има истински фенове, те сега трябва да подкрепят тима в трудните моменти. Ще играят млади момчета, които ще бъдат в основния състав след години. Няма значение какво ще стане или с колко ще загубим“, каза още Найденов.

„Казах на момчетата, че ако не сме единни, нищо не може да се постигне. Те трябва да го разберат. Волейболистите трябва да повярват, че могат. Предстои ни световно първенство през есента. Отборът трябва да бъде обединен, след като започне от нулата. Взаимоотношенията трябва да се подобрят. Тимът трябва да бъде единен. Ако това не е така, нищо не може да се постигне. Не мога да гарантирам, че е имало бойкот. Не искам да коментирам дали ще остана. Надявам се това да се случи, след като съм бил тук толкова много години“, завърши Найденов.

Групата на България:

Иван Латунов, Красимир Георгиев, Венцислав Трифонов, Цветан Соколов, Венелин Кадънков, Георги Братоев, Добромир Димитров, Валентин Братоев, Николай Пенчев, Златан Йорданов, Симеон Александров и Мартин Божилов

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации