RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Данчо Лазаров: Нашият отбор трябва да върне позициите си

Публикувано в: Волейбол
13:14, 7 юли 2014, Автор: , Преглеждания:66

Данчо Лазаров

Президентът на БФВолейбол Данчо Лазаров заяви, че новият селекционер на България Пламен Константинов ще има пълна свобода в определянето на разширения състав на „Лъвовете“.

“Оставката на Камило Плачи беше приета и за нов треньор на българския национален отбор решението на Управителния съвет е да бъде Пламен Константинов. При първа възможност ще организираме среща на новия старши треньор на отбора с медиите, за да може да зададете въпросите. Той е единствено в правото си за определя хората, с които ще работи, както и състезателите, които ще повика“, заяви на пресконференция президентът на българската федерация по волейбол Данчо Лазаров.

„В аванс искам да ви кажа, за да не ми задавате този въпрос – всички състезатели, които той включи в разширения състав, федерацията ще одобри и ще изпрати повиквателни на тези състезатели. Т.е. Основните въпроси отново остават към него“, каза още Лазаров.

„Договорът ще го прецизираме след завършването на Световното първенство, тъй като знаете, че той има и клубни ангажименти. Дотук има така да се каже дадено право да води преговори с българската федерация по волейбол за участие на отбора на Световното първенство и той като такъв е получил съгласие от своите работодатели от Русия“, коментира босът на родната федерация по волейбол.

„Познавате добре Пламен Константинов и аз съм убеден, че това, което отборът би могъл да постигне, той ще направи всичко възможно да реализира максимума от това. Но конкретни цели като класиране и медали не сме му поставяли. Предстои тези разговори тепърва да се водят с него, след като вече бе утвърден“, добави Лазаров.

„С Камило Плачи се разделихме с добри чувства. Той изказа благодарност съм федерацията за съвместната ни работа. Той работи с нас 6 години, да не пропускаме това. И ние изказахме благодарности също“, заяви още Данчо Лазаров.

„Конкретен резултат, който да сме си поставили като цел в нашите предварителни разговори не е имало. Естествено, че ще водим разговори с него и ще се стремим да постигнем най-доброто. Нашият отбор трябва да върне позициите си, които имаше в световната ранглиста. Виждате, че това представяне на Световната лига не ни носи особени активи. Следователно ще търсим най-добрите резултати в зависимост от моментното състояние на отбора“, сподели Данчо Лазаров.

Източник: ГОНГ

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации