RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Хеттрик за Марсел Кител в Тура

Публикувано в: Избрано, Колоездене
20:44, 8 юли 2014, Автор: , Преглеждания:65

Марсел Кител

Марсел Кител спечели четвъртия етап на колоездачната обиколка на Франция, с което записа и трета победа в надпреварата.

Германецът беше най-бърз в 163,5-километровата дистанция от Льо Туке-Пари-Плаж до Лил Метропол, след като завърши с време от три часа и 36:39 минути. По този начин асът на Giant-Shimano взе първия етап във Франция след трите състезания по улиците във Великобритания.

На второ място, с времето на Кител, финишира норвежецът Александър Кристоф от тима на Katusha, а трети се нареди представителят на домакините Арно Демар (FDJ), който също бе с времето на победителя.

В генералното класиране Винченцо Нибали от Италия запази жълтата фланелка. Колоездачът на Астана е начело с резултат от 17 часа и 07,52 минути. Словакът Петер Саган и швейцарецът Михаел Албазини изостават с по две секунди от лидера.

Защитаващият титлата си Кристофър Фруум падна по време на четвъртия етап от колоездачната обиколка на Франция. Британецът получи охлузвания на лявото бедро, рамо, коляно и лакът, след като падна пет километра след началото на днешния етап. Той обаче бързо се върна на велосипеда си и продължи надпреварата.

Победата на Кител е негова 7-ма етапна в кариерата му, с което той изравнява легендарния си сънародник Ян Улрих и вече изостава по този показател само от Ерик Забел (12) и Руди Алтих (8).

Марсел Кител вече има 3 победи от 4 етапа на Тур дьо Франс 2014 и е едва четвъртият състезател в историята на надпреварата с такова постижение след Маертенс през 1976, Фабер през 1909 и Потитие през 1906 година.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации