RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Кобрата: Много се радвам, когато някой ме подценява

Публикувано в: Бойни
14:17, 21 юли 2014, Автор: , Преглеждания:47

Кубрат Пулев

Кубрат Пулев продължава усилената си подготовка за мача за световната титла по бокс в тежка категория срещу Владимир Кличко на 6-и септември в Хамбург. Той даде интервю в UFightgr Newscenter. Пулев в типичен стил запази спокойствие и се отнесе с респект към съперника, но беше категоричен, че след края на двубоя IBF ще има нов световен шампион в тежка категория.

„Не мисля, че съм аутсайдер в този двубой. Много се радвам, когато някой ме подценява. Това ми дава повече предимство и допълнителна мотивация“, започна пред ТВ7 Пулев.

После той отново засегна темата за допинга:

„В спорта правилата трябва да са еднакви за всички, за да бъде честен и истински спорт. Затова аз искам същите допинг тестове да преминава и Кличко. Не е коректно претендентът да бъде проверяван по всяко време и на всяко място, а световният шампион да бъде проверяван само и единствено след мача. Дори децата знаят, че каквото и да е взел може да се изчисти за мача. Аз лично, ако съм световен шампион, бих дал такава проба, за да изчистя името си. Кличко се измъква с оправдания , че договорът му е подписан по друг начин. За да докаже, той можеше да направи допинг проба по собствено желание. Да не говорим, че на една Олимпиада брат му Витали Кличко е хващан със забранени вещества и е лишаван за известно време от състезателни права“.

„На мен по-едрите противници до известна степен са ми удобни и се надявам и той да ми е удобен. Този двубой за мен е мач за световна титла, която е моята мечта. Подготвям се ,като за всеки друг противник“, обясни Кобрата.

На въпрос какъв човек е Кличко, Пулев отговори:

„Не ме интересува какъв е като човек. Не си падам по мъже, а и едва ли някога ще ми е близък приятел. За мен той е просто противник. Не мразя никой и нито един мой противник до момента не съм мразил“.

„С Божията помощ се чувствам отлично. Тренировъчния процес върви по план и на 6-ти септември ще бъда в супер форма. Ще бъда една боксова машина. Боксът обаче е спорт , в който никога не можеш да предвидиш нещо на 100%. Шансовете ни са 50% на 50%. Мачът ще бъде изключително интересен и аз ще победя“, закани се Кубрат.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации