RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Стелиян Петков влезе в клуба на Фуутура Шампионите!

Публикувано в: Тенис
15:12, 21 юли 2014, Автор: , Преглеждания:106

Тенис

Отново силен Фуутура – Олимпик турнир се проведе в неделния ден на 20.07.2014 г. – с участието на фаворита Тихомир Желев, постоянните и способни да победят всеки Георги Тодоров, Танчо Илиев и Филип Дончев, високо-летящите скрити фаворити Емил Хиноф и Стелиян Петков, непредвидимия дебютант Георги Генев и други.

Участниците бяха разделени на две групи, като в първата фаворитите взеха своето, а във втората – която бе съставена от 5 участника, се получиха доста интересни резултати и “въртележки” – победител се оказа Стелиян Петков, въпреки единствената, но много болезнена загуба от Емил Хиноф, който пък си позволи загуби от Танчо Илиев и Георги Генев. Много добро представяне в тази група показаха абсолютно всички участници и всеки един от 4-те участника – с изключение на контузилия се Димитър Цветанов, заслужаваха пробив на полуфиналите.

На полуфиналите Тихомир Желев победи изненадата на турнира Георги Генев – най-вече с опита си и с вече изградения си шампионски стил, но изненадите тепърва започваха – Стелиян Петков победи в много вълнуващ мач с много обрати Георги Тодоров – това беше 4-ти пореден мач на Стелиян и определено освен физическата, той трябваше да преодолява и психическата умора.

На финала, въпреки че не беше в по-добра позиция и не излезе като фаворит, Стелиян Петков поведе в сетовете след много силна и агресивна игра, но отново умората и по-опитния противник доведоха до 1:1 сета, за да се стигне до решителния тайбрек гейм. Тук вече силите и умората бяха изравнени, психологическото предимство беше за Тихомир Желев (след взетия сет 4:0), но вече едва ходещия и очевидно контузен Стелиян намери силите в себе си да довърши започнатото и да стане за първи път шампион на Фуутура-Олимпик турнира.

Оставете коментар

Автор

Сдружение Фуутура

Подобни публикации

Още от

Тенис