RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

„Лъвовете“ с второ поражение в Австрия

Публикувано в: Баскетбол, България
20:35, 26 юли 2014, Автор: , Преглеждания:77

Николай ВърбановМъжкият национален отбор на България допусна втора поредна загуба на приятелския турнир в Австрия. Днес нашите се срещнаха с Унгария и отстъпиха с резултат 63-71.

Първите три точки в мача бяха за унгарците, но след това нашите отговориха с 14-0 и дръпнаха сериозно. До края на първата част разликата падна с малко, но през втората българите съумяха да я поддържат и се оттеглиха на почивка с аванс от 7 точки.

След паузата „маджарите“ постепенно се поразиграха и продължиха да ни гонят. С добра серия в края на третата част те се доближиха само на точка, а в началото на последната и поведоха. Нашите си върнаха водачеството за кратко, но скоро след това влязоха в серия от дълги минути без кош. В това време унгарците направиха серия от 14-0 и на практика си спечелиха мача.

Николай Върбанов завърши с 14 точки и 8 борби за нашите, а по 8 точки отбелязаха Христо Николов, Божидар Аврамов и Александър Везенков (10 борби).

Утре от 20.45 „лъвовете“ приключват турнира с двубой срещу Португалия.

Съставът на България: Божидар Аврамов 8, Чавдар Костов 5, Христо Николов 8, Александър Везенков 8 (10 борби), Николай Върбанов 14 (8 борби) (Станимир Маринов 3, Станислав Ваклинов 1, Христо Захариев 5, Александър Янев 5, Павлин Иванов, Димитър Димитров 2, Костадин Маршавелски 4)

източник: BGBasket.com

Оставете коментар

Автор

Борислав Георгиев

Подобни публикации