RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Кубрат Пулев: Ако победя, Кличко едва ли ще иска реванш

Публикувано в: Бойни
19:26, 3 авг 2014, Автор: , Преглеждания:90

Кубрат Пулев

Непобеденият на професионалния ринг българин Кубрат Пулев до скоро беше на националната спортна база „Белмекен“, където проведе част от подготовката си за предстоящия му мач на 6 септември срещу Владимир Кличко.

Кобрата използва на 100 процента богатството на тази база – кросове, походи, кристален въздух, студена вода. Знаковият връх Зъбчето, който поколения наши шампиони катерят, също бе покорен, и то за нула време.

Курортисти, срещнали Кобрата по стръмния път, бяха удивени от темпото, с което ги е задминал нагоре, а после и надолу. Винаги поздравявайки ги. Претендентът за шампионския пояс на Кличко във версия IBF даде обширно интервю за Profiboxing.cz, публикувано на официалната му Фейсбук страница, в което говори за подготовката и очакванията си за боя с наричания д-р Стоманен чук украинец.

- Как преминаваше един ваш ден на Белмекен?

- С тежки тренировки. Там бяха треньорът ми Ото Рамин, спаринг-партньорът ми Еркан Тепер и световната шампионка Cecilia Braekhus, която има три пояса в категория до 60 кг. Всички са много впечатлени от базата. Белмекен е една уникална база, такива има малко по света. Това си е национално богатство и трябва да я пазим и ценим. Чувствам се отлично след подготовката на Белмекен – най-добрата база, със своята природа, въздух, храна… Неслучайно идват спортисти от цял свят.

- Как ще премине подготовката Ви след Белмекен?

- Основно в спаринги.

- Кои са вашите спаринг партньори? Eдиният от планираните – Дейвид Прайс претърпя операция?

- Да. Отпаднаха и други момчета. От щаба ми направиха всичко възможно да подсигурят подходящи хора. Моите спаринг партньори са добри боксьори и са високи около 2м. Мисля, че това ще ми помогне доста. Еркан е и един от боксьорите с най-тежък удар в света днес.

- Билетите за мача бяха разграбени за няколко дни. Обаждат ли ви се приятели и познати да да ги уредите с билети?

- Да. Постоянно, но за съжаление, не мога да направя нищо. Кличко и хората му ми дават само два билета. Единият от тях ще е за брат ми. Постъпката им още повече ме мотивира. Искам да му покажа, че дори и така да постъпва, политиката която правят, изобщо не са прави. Трябва да се подхожда с уважение към противника. До момента съм дал няколко хиляди евро за билети, за да могат най-близките ми да дойдат в залата.

- Опитът Ви на боксовия ринг в аматьорската кариера е огромен. Победил сте много интересни опоненти в 20 различни професионални двубоя. Всички неща, които заобикалят двубоите на Кличко са изумителни. Той обича всичко да е под негов контрол и да е подготвено. Изглеждате, като самоуверен човек на ринга, но готов ли сте за двубоя извън ринга?

- Аз съм готов за двубоя извън ринга, но за съжаление все още нямам достатъчно влияние и сила, за да се изправя срещу империята К2 на Кличко. Но и този ден ще дойде. Не мисля, че на един реален световен шампион му е необходима толкова политическа игра и всичко да е толкова подбрано и нагласено. Мисля, че това не го прави истински световен шампион.

- Има ли в договора нещо включено, като реванш в случай че спечелите?

- Аз съм спортсмен и ако победя и стана световен шампион, разбира се при всички положения ще му дам реванш. Мисля, че това е мъжко и спортсменско. Но, ако го победя не мисля, че той ще иска реванш.

- Победихте Александър Димитренко и Александър Устинов през 2012 г. Беше ли разочароващо за Вас че тези победи не бяха последвани от двубой с Кличко? Тези опоненти изглеждаха като идеална възможност да се подготвите за двубой срещу украинеца. Поне успяхте ли да извадите някаква полза от тях, която да използвате сега?

- Не само от тях. Aз извличам полза от всеки един противник и от всяко едно качване на ринга. И от тези победи насам смятам, че аз израснах доста, като боксьор. Мисля, че съм готов и имам всички необходими качества да се преборя и да спечеля световната титла.

- Какво ще значи евентуална победата над Владимир Кличко за Вас? Върха на спортната Ви кариера?

- Надявам се да не е върхът, а да бъде единият от върховете на спортната ми кариера!

- Между другото истина ли е че във вашата страна сте знаменитост заради връзката Ви с известната певица Андреа?

- Мисля, че съм знаменитост в родната ми страна заради постиженията ми в областта на спорта. В България не е постиган такъв успех в тежката категория на професионалния бокс.

- Трудно ли е да си VIP персона във вашата страна?

- Не мисля, че е толкова трудно, но не е чак толкова лесно.Това да си много известен също има своите минуси. До известна степен е ограничена и свободата. Не можеш да си позволиш да правиш каквото си искаш, като нормален човек. Често жълтите медии си упражняват съчиненията и измислиците с моето име, което не е особено приятно. Но и с това съм свикнал и не ми прави впечатление, даже ме забавлява.

- Гледайки клиповете Ви как тренирате е невъзможно да не се забележи отношението Ви към вашият треньор Ото Рамин. Той е по-нисък от теб на ръст, но е очевидно, че много го уважаваш и го слушаш. Това е нещо което други боксьори и спортисти нямат. Как бихте описал вашите отношения? От колко време работите заедно?

- От дебюта ми в профи бокса досега работя с него. Ото е дългогодишен треньор на националният обор по бокс на Германия. Разбирам се с него много добре. Аз уважавам всеки един човек, който ми показва същото уважение. Разбира ме се отлично и дай Боже и занапред да е така. Това, че е по-нисък на ръст си има своите предимства, защото когато ми държи лапи и за даден удар не го разбера… удара отива над главата му и не го удрям. Ото е човек, с който мога да разговаря по абсолютно всички теми. Той е много земен и човечен и може би точно по това си приличаме.

- Какво е мнението Ви за бойците тежка категория в днешно време? Много фенове смятат че е станал скучен и че бокса е загубил качествата си които е имал в миналото.

- Изобщо не мисля така. Тежката категория претърпя своето развитие, като всяка една категория, като всеки един спорт. И това, че тежката категория не е единствено и само в Америка не означава, че не е качествена, а точно обратното. Мисля, че тежката категория е много по-добра от времето на Майк Тайсън. Има много силни боксьори и истински бойци.

- Има ли някой от Великобритания като Дейвид Хей, Тайсън Фюри, Дерек Кисора, Антъни Джошуа, с който бихте искал да се биете?

- Би ми било интересно да се бия с Тайсън Фюри и да му затворя голямата уста.

- Очаква ли Кубрат Пулев „удари под кръста“ преди мача с Кличко?

- Кубрат Пулев очаква всичко и Кубрат Пулев е готов на всичко. Естествено, като във всеки мач на Кличко и в този съдията ще бъде снизходителен към него. Да се надяваме, че страничните съдии ще са безпристрастни и обективни.

- Много хора от различни страни ще дойдат на двубоя Ви с Кличко. Какво бихте им казал и как бихте ги поканил на двубоя?

- Бих има казал да не пропускат този мач, защото ще бъде наистина интересен. И защото може да видят загубата на Владимир Кличко и един нов световен шампион, което не е за изпускане.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации