RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Какво казаха нашите след първия ден на игрите в Нанджин

Публикувано в: Водни, Гимнастика
11:04, 18 авг 2014, Автор: , Преглеждания:169

Георгия Кадоглу„Много съм доволен, че влязох в битката за медалите, имах и късмет, надавям се той да бъде с мен и на финала“, заяви гимнастикът Владимир Тушев от игрите в Нанджин.

Късно снощи инфарктна надпревара в многобоя прати Тушев на финал с 18-и резултат (76.675) – последното място, което дава право на участие в разпределящото медалите състезание. Решителната надпревара за отличията е утре, вторник, от 14 часа българско време.

Димитър Митев, треньор на Тушев, също бе доволен, но остана резервиран за финала: „Не искам да правя прогнози за финалното състезание, но съм много щастлив, че успяхме да стигнем до него“, каза специалистът.

В турнира по стрелба Лидия Ненчева завърши на 15-о място в дисциплината 10 м пистолет. Пловдивчанката започна трудно състезанието, впоследствие успя да стабилизира мерника си, но няколко изстрела на милиметри от центъра я разколебаха психически и това се отрази на стрелбата и в последния 4-и рунд.

„Разочарована съм от резултата, тъй като сигурно от 5 години съм нямала толкова слабо състезание – каза тя. – Гледам напред към следващата година, когато ще премина при жените и ще се боря за квота за Рио де Жанейро.“

Националната рекордьорка на България Георгия Кадоглу не успя да преодолее сериите на 50 метра бруст и 200 метра съчетано в плувния комплекс в Олимпийския спортен център „Нанджин“.

„Имахме само два дни за аклиматизация и това повлия на представянето ми, което бе далеч от моите най-силни резултати – заяви Кадоглу. – Личният ми треньор също не е тук и това ме затруднява допълнително. Все пак, цялостното изживяване е нещо невероятно и съм щастлива, че съм тук.“

Представителят ни при момчетата Данаил Славчев се нареди 5-и в серията си на 100 метра гръб и отпадна.

Пълна информация за българско представяне и всички резултати на нашите от първия състезателен ден в Нанджин можете да видите в сайта на БОК.

източник: bgolympic.org

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации