RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Огнения, Ледения и Скалата най-добри на тенис

Публикувано в: Тенис
15:49, 1 сеп 2014, Автор: , Преглеждания:70

1

В последния ден от месец август се проведе поредния турнир Фуутура-Олимпик за любителите на тениса. Този път обаче сместа от горещите температури, върлуващите ледени предизвикателства и традиционния заряд на турнира донесоха нови емоции и нови герои на сцената на аматьорския тенис в София. Срещите от турнира бяха толкова завладяващи, че вдъхновиха феновете по трибуните да оприличат на природни стихии някои от играчите – по стила им на игра и на поведение.

Традиционните участници в турнира Стелиян Петков и Георги Тодоров заслужиха званията Огнения и Ледения – първият заради агресивния си стил на игра, но за съжаление понякога и неконтролируем, най-добре усетено от многобройните ракети, които „употреби“, но и усетено и от противника му в елиминациите – Светослав Ермаков…; Георги Тодоров бе наречен Ледения по подобие на невероятно хладнокръвната си игра до финала и сякаш напук на всички превратности на резутатите и на много по-младите си 6 съперника, които бяха победени безапелационно (18:8 геймова разлика в групата и без загубен сет до финала).

В Скалата – по подобие на филмовия герой с играта си и с коректното, феърплей и шампионско поведение сякаш се превъплъти дебютанта в турнира Светослав Ермаков, който излезе от групата си с 2 загуби (от Емил Хиноф и Алекс Цветков), но после намери най-вярната игра за турнира – силни сервизи, бързо придвижване и здрава защита и в елиминациите повали изненадващо Стелиян Петков, Емил Хиноф (взе сладък реванш след загубата в групата след 3:4 / 4:2 и 11:9 в тайбрека, като Емил изпусна 4 мачбола във втория сет…), а на финала се изправи срещу Георги Тодоров, където вече умората, липсата на активен тенис и, разбира се – силната и безкомпромисна игра на Георги – доведоха до загубата. Като цяло – на база на резултатите до момента – финалист без загуба и финалист с 2 загуби – това беше и логичния завършек на надпреварата.

Отлично впечатление показаха с играта си и другите участници – Михаил Кръстев, Калин Григоров, Атанас Кюркчиев, Иван Петков, Георги Генев, Никола Дойчинов и Петър Стаматов, като всички те вдигнаха неимоверно много нивото на тениса по време на турнира и дадоха сериозни заявки за предстоящия Фуутура-Олимпик шампионат – серия от турнири до края на годината, излъчващи новия СуперШампион.

Така турнирът Фуутура-Олимпик излъчи новия си достоен шампион – Георги Тодоров, второто място остана за Светослав Ермаков, а третото – за Емил Хиноф – надделял в малкия финал над Алекс Цветков.

Оставете коментар

Автор

Сдружение Фуутура

Подобни публикации

Още от

Тенис