RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Любослав Пенев: Нека да вървим мач за мач

Публикувано в: Избрано, Футбол България
19:42, 8 сеп 2014, Автор: , Преглеждания:37

Любослав Пенев

Селекционерът на националния ни отбор по футбол Любослав Пенев даде пресконференция преди първата евроквалификация срещу Азербайджан. Срещата е утре вечер в Баку от 19:00 часа.

„Имате добър отбор, агресивен. Имате силни моменти“, заяви Пенев към местните журналисти.

„От самото начало всеки отбор ще иска да взима точки, всеки вижда шансове да се класира, след като повече отбори се класират. Наблюдавал съм пет-шест мача на Азербайджан, включително този с Русия. Все пак това ми е работата, но силните и слабите страни си остават за мен“.

„Групата ни е много силна, не подценявам нито един противник, но ние винаги излизаме за победа. Нашата група е най-тежката. На теория Италия и Хърватия са пред нас в класацията на УЕФА. А в тази на ФИФА даже и Норвегия е пред нас, но на практика ще видим., Утре излизат 72-рият България срещу 73-тия Азербайджан в световната класация. Фаворити са Италия и Хърватия – другите отбори ще се борим за това вълшебно трето място“.

„Азербайджан ще имат предимство като домакини, но ние играем добре като гости. Гъргоров няма да играе. Сигурен съм, че те имат списък на тези, които са пристигнали. Да не ме питат кой ще играе. Бодуров ще изведе отбора утре“.

На въпрос ако се появи удобно статично положение утре кой ще застане, Пенев отговори: „Има дузпаджии, има фауладжии, има мераклии, така че ще има кой да застане зад топката“.

„Въпросът, който стои пред мен е, ако загубим, как ще загубим. Ако сме играли добре и сме надиграли противника и загубим, няма проблеми. Но ако противникът те е надиграл, е друг въпрос. Важното е ние да играем добре“.

„Рано е да се прави каквото и да е аритметика. Нека да изиграем мачовете си от тази година, а после ще видим. Разбира се, целим се в максималния брой точки, но всяка една ще бъде полезна. Колкото по към края вървим, толкова повече ще говорим за точки. Нека сега да мислим за утрешния мач. Нека да вървим мач за мач – клише, но така трябва да процедираме“.

Националният селекционер коментира и многото проблеми с контузени футболисти.

„Гъргоров със сигурност няма да участва. Не успя да се възстанови за утрешния мач. Останалите са тук. Знам, че имате списък с пристигналите футболисти и няма нужда да ме питате. Тримата капитани от миналите квалификации – Ники Михайлов, Ивелин Попов, Иван Иванов, няма да играят. Йордан Минев и Петър Занев също са контузени“, заяви Пенев.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации