RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Пламен Константинов остава селекционер на „Лъвовете“

Публикувано в: Волейбол
11:51, 12 сеп 2014, Автор: , Преглеждания:145

Пламен Константинов

„Пламен Константинов ще продължи работата си като треньор на националния отбор по волейбол и след световното, независимо от класирането“, обяви вицепрезидентът на федерацията Любо Ганев преди снощния мач с Германия, загубен с 1-3.

„Ръководството на федерацията е доволно от работата на Пламен, макар че той е от малко време на поста – разясни мотивите Ганев. – Виждаме, че това е правилният път за развитието на отбора, той всява респект у момчетата. Искаме също да има и стабилност в тима, защото и догодина ни предстоят много важни състезания.

Идеята е до олимпиадата в Рио през 2016 година да има ясна визия как ще се развива националният отбор и според нас Константинов може да се справи с тази работа. Остава той да получи допълнително разрешение от клубния си отбор в Русия, но мисля, че това няма да е проблем. Все пак нека завърши световното и пак ще разговаряме“.

Константинов пое тима в началото на юли след оставката на Камило Плачи, провокирана от провала в Световната лига с 1 победа от 12 мача. При назначаването му бе обявено, че първоначалният ангажимент е до мондиала в Полша, след което ще се мисли за нов договор. Догодина сме домакини на европейското за мъже и почти сигурно ще приемем финалния турнир във второто ниво на Световната лига, където изпаднаха националите.

Антони Йорданов, в.“Труд“

1 коментар

  1. ivana казва:

    Константинов ще остане разбира се, Лазарoff и Любо Ганев да си ходят!!!!!!!

Оставете коментар

Автор

Труд

Подобни публикации