RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Пламен Константинов: Направихме много слабо първенство!

Публикувано в: Волейбол, Избрано
21:13, 14 сеп 2014, Автор: , Преглеждания:120

Пламен Константинов

Изключително разочарован за пореден път на това Световно първенство, което приключи за нас, бе селекционерът на националния ни отбор Пламен Константинов. Той коментира пред Българското национално радио цялостното представяне на нашите волейболисти.

„Направихме много слабо първенство, с малки проблясъци в първата фаза, но не успяхме да покажем във втората минимум от потенциала, който имаме. Усещах какво е психологическото състояние на отбора, според мен се срутихме най-вече психологически.

Забравяме, че на фланелката имаме знаме, а всички имат имена на гърба. Никой не трябва да си позволява да показва безразличие, защото за всеки един спортист световното или Олимипадата са най-големите форуми в кариерата и е голяма грешка да си позволиш да се оставиш да изглеждаш така. Не мога да отрека, че тези момчета се вложиха здраво в тренировките и дадоха всичко от себе си в тези 2 месеца.

Оказва се, че нямаме равностойна замяна на някои от основните състезатели. Говоря за Николай Николов, с когото решихме ден преди да тръгнем, че няма да пътува, както и за Виктор Йосифов, който се контузи“, заяви Константинов след поражението от Финландия пред БНР.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации