RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Световна титла за българския ансамбъл в Измир!

Публикувано в: Гимнастика, Избрано
19:56, 27 сеп 2014, Автор: , Преглеждания:342

България

България отново е на върха и отново диктува модата в художествената гимнастика! Грациите ни спечелиха златния медал в многобоя на Световното първенство, което се провежда в Измир, Турция, съобщава Гонг.БГ.

Гимнастичките, водени от старши треньора Ина Ананиева, изпълниха много чисто съчетанията си в първия ден от надпреварата при ансамблите. Ренета Камберова, Михаела Маевска-Величкова, Цветелина Найденова, Цветелина Стоянова и Християна Тодорова изиграха композициите си без грешка и събраха сбор от 34.449 точки. Това им бе напълно достатъчно, за да спечелят титлата.

Русия поведе след първото си изиграване с ленти и топки, но допусна изключително груба грешка на съчетанието с пет чифта бухалки. Една от гимнастичките гони уреда си извън очертанията на терена, което им отреди четвъртото място в многобоя.

Прекрасните българки получиха за съчетанието с пет чифта бухалки 17.133 точки и на три топки и две ленти 17.316 точки. Ансамбълът се класира и за финалите на отделните уреди, които ще се проведат утре, неделя, 28 септември.

Сребърните медали в многобоя са за тима на Италия с 34.282 точки, а бронзовите отличия са за Беларус с 34.133 точки. Русия остана в подножието на медалите с 33.949 точки.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации